Moja košarica
Košarica je prazna.
Chef Guarro finds inspiration in Catalan cuisine - Take a tour in a plantation and learn all about cocoa fermentation

/
CacaoCollective
Invazija rastlin

 

Naša naloge je, da prižgemo tvojo kreativnost, izzivamo te, da kot šef pripraviš recept z zelenjavo in čokolado. 

Miquel Guarro - Pa amb tomaquet i xocolata (kruh s paradižnikom in čokolado)

 
"Pan con tomate" je ena glavnih jedi katalonske kuhinje in prvič pripravljena konec 17. stoletja, ko je pričel paradižnik rasti v izobilju in so ga uporabili za mehčanje suhega kruha. Okusna poslastica se je razširila in danes jo lahko srečate v kombinaciji s številnimi drugimi sestavinami, vključno čokolado.

Odkrij, kako je Miquel preoblikoval to tradicionalno katalonsko jed v pravi gastronomski užitek.

 

Poglej za recepte

/
CacaoCollective
Dokumentarec o kakavu

 

Odkrij vire čokolade. 
Cocoa Documentary episode 5: Cocoa Growing
Epizoda 8:
Fermentacija
Ta epizoda te popelje v svet plantaže Alto el Sol, kjer poteka kontrolirana fermentacija. Inžernir David Contreras pojasnuje celoten biokemični proces preoblikovanja, ki poteka med 6 do 7 dnevno fermentacijo. 

Navdahnjen z epizodo je chef Gabriele Riva ustvaril svoje osebno spoštovanje do pridelovalcev kakava:okusen bonbon združuje liker Xtabentún liqueur in začimbe starodavnih Majev.

 

Poglej si še več dokumentiranih epizod

Share
Tweet
Forward
© 2016 - Disclaimer - Contact us

Barry Callebaut United Kingdom, Wildmere Industrial Estate
OX16 3UU Banbury-Oxfordshire - Website
Cacao Barry® is a registered trademark of the Barry Callebaut Group.

Inspiring your creations™