Moja košarica
Košarica je prazna.

   

VSE KAR MORATE VEDETI O ČOKOLADI

Se smatrate za ljubitelja čokolade? Verjetno ga ni človeka, ki ne bi odgovoril pritrdilno!
Zato je čas je, da o njej izveste nekaj več. 



Čokolada je kot vino, različne sorte, podnebje, lege. Kar 90% vse čokolade je popolnoma ne-aromatične in grenke! Prave čokolade za ljubitelje in uživanje je samo 10%. Jo prepoznate? Veste kaj o njih? 

Če želite resnično uživati v čokoladi jo morate malo bolje poznati. Na GourmetShop smo vam pripravili nekaj dejstev, ki jih je potrebno poznati, da bi lahko ločili zrno od plevela. 

Ko boste to prebrali ste pripravljeni na izziv in poskušanje različnih sort in posameznih leg kakava iz katerih je izdelana čokolada. Kajti za vas smo pripravili najboljše od najboljšega. Izbor najboljših čokolad na trgu, različne sorte in različne lege. Pravi izziv za ljubitelje čokolade.

Ste pripravljeni?

     
 

 

90% čokolade je ene same sorte, ne-aromatična, grenka in trpka!!

Samo 10% so prave aromatične sorte, nič grenke ali trpke in izjemno aromatične, to so čokolade za prave ljubitelje! ​

 
     

   

Purity from Nature

Fermentirana čokolada Cacao Barry , Čokolada III. generacije, izjemno polni okusi, doseženi z naravno in kontrolirano fermentacijo sveže obranih in v bananine liste zavitih kakavovih zrn.

   

Ste se že kdaj vprašali "ali sploh kaj vem o čokoladi?"

Verjetno ne!

Čokolado gotovo obožujete a o njej verjetno niste kaj dosti razmišljali. Veste samo to, da so nekatere sladke, nekatere grenke, nekatere slabe in druge boljše.

Globoko sem prepričan, da o čokoladi veste zelo malo, pravzaprav skoraj nič!

Čokolada je ena naših najljubših jedi, v kateri nas večina neizmerno uživa. Ali veste, da je čokolada najbolj prodajano darilo na svetu? Ni samo užitek, je prava strast. Navsezadnje je botanično ime za drevo kakavovec "Theoborma Cacao" ali v prevodu "hrana bogov". Je tudi eno najbolj zdravilnih dreves, kakavovec vsebuje preko 400 kemičnih snovi in mnogih sploh še niso odkrili.

Naše podjetje se s čokolado ukvarja že več kot 20 let in smo na tem področju pri nas vodilni. V našem programu smo najbolj znane blagovne znamke čokolad: Callebaut, Cacao Barry, Carma, Domori. Verjetno še niste slišali za nobeno od njih. To niso čokolade za maloprodajo, temveč čokolade iz katerih drugi delajo čokoladne tablice, pralineje in druge čokoladne proizvode za vas. Naštete prve tri blagovne znamke prestavljajo skoraj 50% vse svetovne gourmet čokolade. Torej je skoraj vsaka druga tablica, ki jo kupite v trgovini, pravzaprav čokolada enega naših dobaviteljev. 

Domori je tu izjema. To je po mnenju večine strokovnjakov najboljša čokolada na svetu in namenjena prav vam za neizmerno uživanje. Da pa bi v njej lahko uživali, jo morate bolje spoznati!

Velik del izbora naših čokolad (na zalogi jih imamo več kot 60 različnih) lahko najdete na www.gourmetshop.si:


Uživanje v pravi čokoladi!
Da bi lahko v čokoladi neizmerno uživali, jo morate malo bolje spoznati. Čokolada je kot vino ali kava. Poznamo več sort kakava, ki se med seboj močno razlikujejo. Na sam okus poleg sorte/pod-sorte na njeno kvaliteto vpliva tudi podnebje, zemlja, pridne roke pridelovalcev kakava ni navsezadnje pravilna nega in izdelava od zrna do čokolade (bean to bar).

 

  

Vse sorte aromatičnih čokolad lahko preizkusite na enem mestu!

Criollo tablice954

     

Kaj moramo vedeti o čokoladi!
Da bomo znali v njej tudi uživati!

Radi bi vam predstavili nekaj dejstev o čokoladi, ki jih mora poznati vsak resen oboževalec čokolade. Celotno zgodbo o čokoladi si lahko pogledate TUKAJ!

BOTANIKA
Kakav in čokolada se pripravljata iz plodu rastline Theobroma Cacao, kar pomeni hrana bogov (Theo –bog, broma – hrana) in izvira iz Srednje in Južne Amarike. >>> Preberi več!

ZGODOVINA
Začetki gojenja kakava segajo v čas Majev. V njegovih plodovih so lahko uživali samo v kraljevem dvoru. Kakavovo zrno je bili plačilno sredstvo in osnova za pobiranje davkov.  >>> Preberi več!

GENETIKA IN SORTE KAKAVA
Se ploh zavedate, da je skoraj 90% vse čokolade narejene iz ena same sorte kakava!

Zakaj? Ker jo ima industrija rada, ker dobro obrodi in je najmanj občutljiva.

Toda ta sorta je tudi daleč najslabša, popolnoma nearomatična, grenka in trpka. Kakav je popolnoma brez vonja in v ustih takoj izgine.

In prav grenkoba in trpkost sta dve lastnosti kakava, ki ju poznate. In to sploh ni res. To je samo lastnost najslabše vrste kakava, katere je na trgu 90%!!!!

Prave sorte kakava so čisto nekaj drugega in jih je samo 10%. So občutljive, slabo rodne, krhke a zato dajo neverjeten rezultat. Industrija jih ne mara. So aromatične sorte, popolnoma nič ali samo rahlo grenke, popolnoma nič trpke, rahlo kiselkaste. Izjemen vonj po kakavu se širi po prostoru, ko to čokolado odpremo svežo. Zato jo zaužijemo lahko samo malo, saj okus v ustih traja traja. Najbolj redkega kakava na trgu je samo 0,001%, in prav ustavovitelju Domorija gre zasluga, da je na svojem posestvu v Venezueli rešil izgubljeno sorto Criollo pred izumrtjem in jo skrbno hrani za naše nasledne rodove. (Domori)  >>> Več o sorta kakava!

RAZVOJ ČOKOLADE DO DANES
Ali veste kako je čokolada iz kakava sploh nastala? In nekaj tudi o čokoladi III. generacije, fermentirana čokolada, ki jo lahko že dobite in bo v bodočnosti predstavljala stalnico vseh čokolad.  >>> Več o tem!

KAKO NASTANE ČOKOLADA?
Kaj je 100% čokolada in kaj je kakav v prahu! Ali veste, da je kakav v prahu pravzaprav stranski proizvod pri izdelavo čokolade? >>> Več o tem!

In še mnogo več o čokoladi si lahko pogledate  >>> TUKAJ!

 

   

Ste prebrali?
SEDAJ STE PRIPRAVLJENI ZA POKUŠANJE NAJBOLJŠIH ČOKOLAD
Pred vami je izbor 10% čokolad iz aromatičnih sort kakava, različnih sort in leg. Še več! Izjemno skrbno pridelanih v najboljše čokolade na svetu!

Mislite, da pretiravamo?

Nikakor! Domori je namreč "top of top" proizvajalcev čokolade iz najboljših sort kakava. To dokazujejo vsakoletna priznanja, ki jih Domori dobiva za svojo kvaliteto. Seveda so najboljše čokolade nedvomno iz najboljše sorte, to je Criollo, izjemno redke in enkratne. Prav ustanovitelju Domorija, gre zasluga, da je pred pozabo in predvsem izumrtjem rešil to redko sorto.

   

Zgodba o Domori čokoladi

    

Dve najboljši čokoladi na svetu!
Izbor najboljših sort in leg čokolade!
Čokolada tudi za ljubitelje kuhanja in šefe!

    

S_CKYRJUAV

 

Domori Criollo Chuao 70%
Popolnoma bela kakavova zrna, izjemno sladka in zaokrožena z noto smetane, medu in suhega sadja. 

V knjigi “Čokoladna biblija” avtorja Georga Bernadinija jo med 4000 preizkušenimi vzorci ocenjuje s kar 98,8% vod vseh možnih točk in jo postavlja za daleč najboljšo čokolado na svetu, skoraj popolno! >>> Več!

    

S_ICWCTXZX

 

Domori Criollo Canoabo 70%
Izjemno redek kakav, v njem zaznamo noto smetane, datljev in mandljev, izjemno zaokrožen okus.


Na “Salon du Chocolat Milano” izbrana za najboljšo čokolado letine 2016 na svetu! >>> Več!

    

Domori Tablice

 

IZBOR NAJBOLJŠIH SORT KAKAVA
Spoznajte najboljše aromatične sorte kakava iz katere so narejene čokolade. Izjemno okusi in potovanje po različnih deželah, Venezuela, Ekvador, Peru, Tanzanija, Madagaskar. Spoznajte različne sorte iz različnih koncev sveta, ki dajejo zaradi različnega podnebja in zemlje tako različne okuse. >>> Več!

   

 

KAJ PA ČOKOLADE ZA PRIPRAVO SLADIC, SLADOLEDOV, PECIVA, KUHANJE?
Izbor preko 40 različnih čokolad za ljubitelje kulinarike in najboljše slaščičarje. 

Niso samo za kuhanje? Te čokolade lahko stopite, temperirate, jih ulijete v model in pripravite svoje lastne tablice s katerimi boste razvajali svoje goste ali svoje bližnje. >>>Več!