Moja košarica
Košarica je prazna.

     

Odlični sladoledi na enostaven način

Ste že kdaj razmišljali lastnem sladoledu sladoledu?
Verjetno ste, pa ste se zgrozili ob cenah strojev!
Moderna priprava sladoledov je do sedaj terjala davek v veliki investiciji, ki jo je bilo v razumnem roku zelo težko pokriti. Za resno izdelavo odličnih sladoledov potrebujete:

     

  • stroj za izdelavo
  • po potrebi pasterizator za termično obdelavo mleka (pasterizacijo)
  • šok komoro za stabilizacijo narejenega sladoleda
  • posebno zamrzovalno omaro na -25°C za shranjevanje narejenega sladoleda
  • prodajno sladoledno vitrino

Investicija, če se lotimo nakupa skromno in ne pretiravamo z velikostjo 43.000€ + DDV.

Poleg nakupa strojev potrebujemo še urejen prostor velikosti vsaj 15 m2 in osebo, ki zna sladoled tudi izdelovati, bruto skromnih 1.300€ mesečno. Če vse te stroške (sezona 7 mesecev, amortizacija 5 let) prenesemo na eno samo kepico sladoleda (80 g) in da jih prodamo 200 na dan, je delež investicije v eni samo kepici kar 

 
Strošek v eni sami kepici
0,43€
Pri klasični pripravi sladoleda


Naše reference 

Imamo 25 let izkušenj pri izdelavi sladoleda. Sektor poznamo zelo dobro, vse njegove hibe in prednosti. Imamo mednarodne nagrade, smo član prestižnega svetovnega združenja Artisti del Gelati. Delamo z več kot 30 dobavitelji proizvodov iz celega sveta. Torej imamo vrhunske reference in vam lahko svetujemo, kaj je prav in kaj je pretiravanje v investiciji.

Zato poglejte nekaj pomembnih novosti na področju izdelave sladoledov, ki so ga ponovno približale vsakomur, ki ga želi izdelovati.

Torej moramo prepustiti sladoled velikim?
Ni potrebe, uveljavljajo se popolnoma novi koncepti izdelovanja sladoleda, ki ponovno vračajo v sladoled enostavnost in cenenost. Če več, novi koncepti zagotavljajo svežino in vrhunsko kvaliteto vsak dan.

Ni več potrebe izdelovati sladoleda na zalog in potem starega in nekvalitetnega prodajati dneve in dneve v sladoledni vitrini!

     

Ali potrebujemo aparat?
Sladoled je zmes petih osnovnih sestavin, maščobe, sladkorja, beljakovin, vode in zraka, ki jo moramo zmrzniti na želeno negativno temperaturo pri kateri ostane še vedno mehak in med mešanjem nase veže zadostno količino zraka, da je mehak, kremozen in topel.

Torej moramo imeti ustrezen pripomoček, ki pa ni rečeno, da je aparat. Sladoled lahko pripravimo tudi s pomočjo suhega ledu ali tekočega dušika in pri tem ne rabimo nič drugega, kot je na primer metlica za stepanje.. 

    

Aparati za sladoled

Njihova naloga je na čim bolj enostaven in hiter način narediti odličen sladoled. Ker v kuhinjah ni veliko prostora, mora zavzemati čim manj prostora, po možnosti za postavitev na pult, da se ga lahko odmakne v skladišče, ko ni v uporabi in mora biti zelo ekonomičen, da se njegova investicija povrne v kratkem času.

Ali je vse to izvedljivo?

Poznamo več vrst aparatov za sladoled za restavracije

  1. klasični aparati za gelato, sorbete, premium sladolede
  2. NOVO! Evolucija sladoleda, en sam stroj za izdelavo in prodajo, vse pred gostom!
  3. sistem Rowzer/Pacojet
  4. soft ali tekoči sladoled

     

Klasični aparati

So daleč najbolj razširjeni, saj omogočajo pripravo največjega spektra različnih sladoledov

  • gelato, klasični italijanski sladoled z manj maščobe in sladkorja
  • sorbet, sladoled na osnovi sadja, vode in sladkorja
  • šerbet ali pol-sorbet, sladoled na vodni osnovi z minimalno količino maščobe, k daje mazljivo teksturo
  • premium sladoled, bogat sladoled z veliko smetane, rumenjaki

 Fotolia_55322530_Subscription_XXL320

Nemox logo200

V tem segmentu najdemo kar nekaj proizvajalcev med katerimi je največji italijanski Nemox. Predvsem zadnja generaciji jih uvršča daleč v ospredje. Imajo vse, kar chef v kuhinji potrebuje, enostavnost, robustnost in uporabnost.

Prednost Nemox aparatov je v njihovem samodejnem programu. Ko je sladoled v stroju narejen, bi ga seveda po vsej logiki morali čim prej vzeti ven in ga dati v vitrino. Če ga damo v zamrzovalno omaro, bo čez eno uro postal trd kot kamen.

Nemox je ta problem chefov rešil s samodejno funkcijo. Sladoled pustite kar v stroju, ki vam bo samodejno uravnaval teksturo narejenega sladoleda. Ko vam sladoleda v stroju prične zmanjkovati, vlijete vam novo maso in čez 15/20 minut imate ponovno svež sladoled. Pri konkurenčnih modelih morate imeti dodatno vitrino za sladoled, kar je potrata prostora in predvsem denarja. 

Najbolj prodajana Nemox stroja za sladoled

>>> Stroški za nakup se vem lahko povrne že prej kot v 4 mesecih! >>> Poglej kalkulaciji za pravi čokoladni in jagodov sladoled >>>

Nemox PRO 2500

Nemox
Gelato PRO 2500

slider_INF_ menu_pro_6kcrea 300

Nemox
Gelato 5K Crea SC

 Kalkulacija Nemox - Sladoled ČOKOLADA

KALKULACIJA 1
sladoled iz najboljše belgijske prave čokolade 70%

 Kalkulacija Nemox - Sladoled JAGODA

KALKULACIJA 2
sadni sorbet iz jagod 50%

 Poglej več

Revolucija in evolucija pri sladoledu
Samo en stroj za izdelavo in prodajo sladoleda!

Zaradi naraščanja stroškov izdelave na klasičen način se je slej ko prem morala najti rešitev tudi za večje proizvodnje sladoled. Prišla je s konceptom "Open Kitchen", ki v svetu postaja izjemno priljubljen. Združuje kuhinjo in jedilnico v ena sam prostor. Gost opazuje pripravo hrane, ki jo bo použil in hkrati med gostom in šefom poteka tudi konverzacija. Kuhinja dobiva povsem nove dimenzije.

En sam stroj za izdelavo in prodajo sladoleda
Nič več dodatnega prostora, zamrzovalnikov, sladoledne vitrine ...

Vse samo z enim strojem >>>

 INST40-Bimbi

Sladoled sedaj lahko delamo pred gostom!!!

Zakaj ne bi močno zmanjšali stroške tudi pri pripravi sladoleda? Nov koncept združuje en sam stroj za izdelavi in prodajo. Gost opazuje izdelavo sladoleda. Kar je velika prednost seveda če ne uporabljamo umetnih sestavin iz pločevink temveč pravo čokolado, sadje. (kalkulacijo si lahko pogledaš zgoraj!)

Sladoled dobi s tem popolnoma nove dimenzije in minimalizira stroške. 

 

 

<<< Poglej si!

Video posnetek novega načina izdelave in prodaje vedno povsem svežega sladoleda.

    

 

Poglej si več sladoledu bodočnosti! >>>

 Poglej več

    

ROWZER

Boljši od predhodnika!

Verjetno vsi poznate princip izdelave sladoleda s pomočjo stroja PACOJET?
Rowzer je njegova logična evolucija, ki smo jo vsi že željno pričakovali. Je najsodobnejši aparat na trgu in odpravlja številne pomanjkljivosti predhodnika.

 

 832_G_1420430464419

Princip
Hrano pripravimo in jo zamrznemo v posebni posodi na - 20°C. Hranimo v zamrzovalniku. Ko potrebujemo porcijo, 2 ali 10 sladoled, vzamemo posodo in vsebino obdelamo na stroju.

Rowzer je idealen za restavracije in pripravo sorbetov, sladoledov, nadevom, paštet, sadnih in zelenjavnih koncentratov v sprotnih količinah in vedno sveže!

Upoštevati moramo, da je recept za sladoled Rowzer/Pacojet nekoliko drugačen od običajnega. Narejen ima namreč okoli -5°C in vsebuje drugačno razmerje sladkorjev. Recepti so na voljo.

 

 Poglej več

     

Soft - Tekoči sladoled
Sedaj primeren tudi za najmanjše bare in restavracije

Končno sladoled tudi za majhne bare in restavracije. preprost namizni aparat in idealen za poletno prodajo. Privošči si ga lahko vsak!!

<<< Poglej si video posnetek delovanja!

Aparat ti je že na voljo!

 Poglej več

   

Recepti za sladoled

Fotolia_55322530_Subscription_XXL320

 

Na voljo so vam številni recepti za sladoled. Vsak dan dodajamo nove!

 Poglej več