Moja košarica
Košarica je prazna.
Delavnica je zasedena, prijava ni več mogoča!  

Delavnica - Čokolada I.

Začetna stopnja poznavanja čokolade!
Bi radi spoznali osnovne pojme dela s čokolado, zakaj je potrebna pred-kristalizacija, temperiranje? Naučili se boste pravilno pripraviti čokolado, da boste samostojno vlivali čokoladne tablice in izdelovali čokoladne figure.

     

Delavnico vodi: Blanka Asič

Termin: SREDA, 29.01.2020, pričetek ob 15.00 uri, zaključek ob 19.00 uri

Kraj: GourmetShop & Lab, BTC City, Letališka cesta 3, Ljubljana - spodnja etaža Emporiuma


   
chocolate
    
Čokolada

Kako nastane čokolada? Osnovna sestavina je kakav. Ali poznaš glavne vrste kakava in kako se med seboj razlikujejo? Na žalost je 90% vse čokolade na trgu iz ene same neprepoznavne "industrijske" sorte kakava, ki sodi v razred ne-aromatičnih vrst, je grenka in trpka. Nas, prave ljubitelje čokolade, ta vrsta prav nič ne zanima. Le zakaj, ko pa lahko poskušamo in občudujemo različne aromatične vrste kakava, ki so ponekod izrazito sadne, druge zemeljske, cvetne in nekatere tudi malo kiselkaste.

Bi radi prepoznali te vrste kakava? Ni problema! Pri nas imamo preko 40 različnih kulinaričnih čokolad. V torek, 18. 12. 2018, bomo z njimi delali in se spoznali z  osnovnimi pojmi dela s čokolado. Različne vrste bomo degustirali ter se poučili zakaj je potrebno čokolado pravilno temperirati oziroma kristalizirati. 

Pod budnim očesom naših mojstrov boste spoznali osnovne pojme dela s čokolado. Naučili se jo boste pripraviti, vlivali boste svoje tablice ter jih nesli domov. Z malo vaje tudi doma boste svojim najbližjim čokoladne tablice znali narediti in jih tudi presenetiti s čokoladnimi figurami.

   

Termin delavnice: 29. januar 2020,  od 15.00 do 19.00 ure, GourmetShop&Lab, BTC City, spodnja etaža Emporiuma, Letališka cesta 3, Ljubljana

Cena delavnice: 59,00 € po osebi.

Prijava je obvezna!

Število udeležencev: največ 8

    
    
Sponzor
   
Toca_Toronto_1 (1)