Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Čokoladna torta Tartufata &
Čokoladna pena na mandljevem biskvitu z malinami

Delavnica za ljubitelje prave čokolade in čokoladnih sladic. Dve izjemni sladici na eni sami delavnici.

Termin delavnice: 23. november 2016,  od 17.00 do 21.00! - Horeca Center, Ljubljana

Cena delavnice: 70€ po osebi + DDV 22%.

Vodja delavnice: delavnici vodita mojstrici Željka Bohar in Urša Sonnenwald, obe med najbolj priznanimi našimi slaščičarkami >>> več o mojstricah

Prijava2-200

Tartufata
ni običajna čokoladna torta, je nekaj posebnega, elegantna, izrazito čokoladna iz najboljše belgijske čokolade Callebaut; sestavljena iz čokoladnega biskvita, ki se topi v ustih in čudovite mazljive čokoladne kreme, ki jo dopolnjuje čokoladni obliv z medom. Presenečenje sladice pa bo poleg vsebine tudi posebna dekoracija.
   
Tartufata

Čokolada je nedvomno nekaj, čemur se ne moremo upreti. Izdelana je iz kakavovih zrn drevesa, ki ga latinsko imenujemo "Throbroma Cacao" kar v prevodu pomeni hrana bogov. Nedvomno se boste s tem tudi strinjali.

Toda ali sploh poznate pravo čokolado. Presenečeni boste, da obstajajo štiri glavne sorte kakava in da je kar 90% vse čokolade na trgu pripravljeno iz ene same "industrijske sorte", ki je ne-aromatična, zelo grenka in trpka. Samo 10% vse čokolade je iz pravega aromatičnega kakava, izjemnega okusa in arom. 

Za vse ljubitelje čokolade in slaščičarskih proizvodov smo pripravili zelo posebno delavnico, kjer boste spoznali prave aromatične sorte čokolade, ki vas bodo navdušile. Iz njih bomo pripravili prav posebno čokoladno torto, ki jo bomo poimenovali tartufata

    
In NE samo tartufata!
   

Čokoladni kozarček z marcipanovim biskvitom in malinovo marmelado
Čokoladne pene (mousse) so najbolj razširjena in modna krema za sladice. Uporabimo jo lahko za torte, sladice, sladke krožnika v enostavno v kozarcu kot zaključek obroka ali s prijatelji ob kavi ali čaju. 

Dobra čokoladna pena zahteva seveda tudi dobro čokolado. Naš mousse bo presenečenje, zanj bomo uporabili posebno čokolado. Zakaj? Zato da vam izdamo skrivnost izdelave moussov. In te skrivnost mojstrici obvladata do potankosti. 

Temna čokolada se izjemno poda marcipanu in malinam, zato bo kozarec kombinacija vsega, biskvit iz marcipana, čudovita pena iz čokolade in malinova marmelada, ki jo bomo seveda naredili sami. 

Tudi čokoladne dekoracije izdelamo sami!

delavnica mousse
    

Program delavnice

Sponzor delavnice je KitchenAid, legendarni planetarni mešalec. Vse udeležence čaka presenečenje. Ob nakupu planetarnega mešalca KitchenAid Artisan 4,8 ali 6,9 l,vam Kitchenaid podarja popust v vrednosti delavnice 70€.

  • prvo se bomo spoznali, popili kavico, pojedli piškot in se pogovorili, kako se bomo priprave torte lotili,
  • na delavnico smo povabili tudi največjega poznavalca pravih čokolad pri nas, Andreja Jamnika (www.gourmetshop.si), ki nam bo na kratko predstavil posebnosti posameznih sort čokolad, ki jih bomo lahko tudi poskusili,
  • začetek priprave tort je pripravo biskvitov. Naš ne bo običajen temveč primeren celotni torti, izjemno mehak, čokoladni, ki se v ustih topi kot dobra čokoladna krema, pripravili bomo tudi biskvit iz marcipana,
  • čokoladna krema bo zelo prestižna iz najboljše belgijske čokolade Callebaut in  lešnikovega griljaža, ostale sestavine naj ostanejo seveda skrivnost,
  • čokoladni mousse oz. pena zahteva pri pripravi določene zakonitosti, ki vam bodo razkrite na delavnico, poseben poudarek bo na čisto posebno čokoladi,
  • malinova marmelada je enostavna za pripravo, za sladice v kozarcih pa še bolj, ampak imamo skrivnost, kako jo narediti še boljšo,
  • torta potrebuje tudi obliv, ki jo predvsem zaščiti proti zunanjim vplivom, daje ji seveda tudi zunanjo podobo, ki mora biti primerna vsebini, in naše vsekakor bo. Obliv bo pripravljen iz močne aromatične prave belgijske čokolade Callebaut, lešnikov in medu.
  • Zaključek je dekoracija, naša bo svečana, blesteča in kot nalašč, da z njo presenetite družino ali goste na božični ali silvestrski večer.
  • Ne bomo se še poslovili, na vrsti je degustacija, ocenjevanje naših izdelkov, pogovor od skodelici čaja .. in nato domov.
14141640_1194528920569216_6883972627737817957_2

Sponzor delavnice

   

Delavnico bosta vodili dve naši vrhunski slaščičarki

željka portret225

Željka Bohar, slaščičarna Torterija

poslovni-portret-225

Urša Sonnenwald, slaščičarna Cukerčki

    

Mesto izvajanja delavnice

GIZ HO.RE.CA Center, Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, tel: 08 205 36 17, mail:info@horecacenter.si, splet:www.horecacenter.si

Delavnica se izvaja v Horeca Centru, ki se nahaja na Šmartinki cesti v Ljubljani, v neposredni bližini BTC centra, nasproti Mercatorjevem Hipermarketu. Za parkirišče je poskrbljeno pred Horeca centrom in je za vas brezplačno.

 

main-logo

    

Prijava
Prijavite se za slaščičarsko delavnico v naslednji povezavi.

Prijava2-200

Kaj rabimo?

Pravzaprav samo veliko dobre volje, primerno oblačilo in štiri ure časa. Delovno zaščitno haljo in kapo dobite v delavnici. V ceno so seveda vključene vse sestavine in dobite tudi recepte.

   

Mojstrici na izobraževanju

Željka Bohar in Urša Sonnenwald  na izobraževanju in praksi pri vrhunskem belgijskem slaščičarju Marcu Pauquetu, vodji Chocolate Academy Centra, prestižne izobraževalne ustanove. Svoje sladice imel je imel mojster čast pripravljati tudi za njegovo veličanstvo, belgijskega kralja!

14717125_652596984918045_2513061058493109224_n
    
Sponzor
Sponzor delavnice je KitchenAid, legendarni planetarni mešalec. Vse udeležence čaka presenečenje. Ob nakupu planetarnega mešalca KitchenAid Artisan 4,8 ali 6,9 l,vam Kitchenaid podarja popust v vrednosti delavnice 70€.

DELIVERABLE_DEF_FLOUR 900