Prišel je čas, da se začnemo učiti od najboljših
Masterclass z Erikom van der Veknom
DELAVNICA JE ZASEDENA, PRIJAVA NI VEČ MOGOČA. ZA KVALITETNO IZVAJANJE DELAVNICE JE NAMREČ NA VOLJO SAMO OSEM MEST!
Bliža se nam izjemen dogodek s chefom in ambasadorjem Erikom van der Veknom, ki bo potekal od 6. in 7. februarja 2019 v GourmetShop & Lab v BTC-ju.
- Torek, 05. 02. 2019 - SOSA Demo s chefom Erikom van der Veknom - novi materiali in tehnike v slaščičarstvu, >>poglej več in se prijavi!
- Sreda in četrtek, 06. in 07. februar 2019, hands-on masterclass, dvodnevna intenzivna delavnica s chefom Erikom van der Veknom (v nadaljevanju)
Masterclass delavnica
Termin: sreda in četrtek, 06 - 07. 02. 2019, celodnevna dvodnevna delavnica, pričetek ob 9.00 uri, zaključek ob 17.00 uri - hands-on masterclass z Erikom van Der Veknom, delavnica, kjer boste s pomočjo mojstra z lastnimi rokami ustvarjali mojstrovine
Kraj: GourmetShop & Lab, BTC City, Letališka cesta 3, Ljubljana - spodnja etaža Emporiuma
Jezik: delavnica poteka v angleškem jeziku
Slika pove vse, izjemne mojstrovine chefa Erika boste pod njegovim nadzorom pripravljali sami!
Kaj bomo delali?
Erik van der Veken je predstavnik novega vala vrhunskih mojstrov in danes v svetu sodi v ozko skupino najboljših. Je tipičen predstavnik belgijske šole, ki nedvomno velja za najbolj precizno in popolno. Kako da ne, saj velja, da je belgijska akademija izbrana za najboljšo v Evropi.
Delavnica je namenjena ozki skupini naših slaščičarjev, ki bi radi nadgradili svoje veščine in se učili od najboljših svetovnih mojstrov. Delavnica bo delovno zelo intenzivna.
Vsi udeleženci delavnice imate zagotovljeno BREZPLAČNO udeležbo na Erikovi demonstraciji sodobnih kulinaričnih materialov. Slaščičarstvo se namreč izjemno hitro spreminja in v kolikor želimo nove trende spremljati, so podobne demonstracije vrhunskih mojstrov nuja.
Nekaj iz programa dvodnevne delavnice
Tiramisu
- Madeleine biskvit
- Kavni cremeux
- Maskarpone Chantilly
- Temni čokoladni obliv
- Karamelni Chantilly
- Mandljevo sladko krhko testo (Sablee Sucre)
Sudachi
- Jogurtov mousse
- Bazilikin cremeux
- Meringa
- Rumen obliv
Pralineji iz karamelizirane banane
- Karameliziran bananin džem
- Cara Crakine polnilo
Pralineji tonka
- tonka ganaš
- marelični žele
Tekoči plamen
- žafranov karamel
- ganaš iz baskovskega pimenta
Whiskey in cigare
- Cohiba ganaš
- Bushmills irski viski
Tartelette iz čokolade Tanzanija
- Cara Crakine hrustljavček
- Cremeux Tanzanija
- Kakavovo sladko krhko testo (Sablee Sucre)
Golden Bailey
- Cara Crakine croustillant
- Zephyr caramel & Baileys cremeux
- Karamelni obliv
- Golden nuggets
- Caramel chantilly
Lešnik, tonka & marelica - gateaux de voyage
- Lešnikov streussel
- Bela gianduja
- Lešnikov gianduja kolač
- Morska sol in marelični gel
- Lešnikovo karamelno polnilo
- Gianduja obliv
Lizike iz bergamotke
- žele iz bergamotke
- ganaš z baziliko
Olivno olje in granny smith
- Zephyr ganaš z zelenim jabolkom
- sredica Arbequina - Yuzu olivno olje
Razkrijmo samo nekaj slik izdelkov, ki jih boste delali pod mentorstvom chefa Erika van der Vekna
Mojster se predstavi
Kdo je Erik van der Veken
V čokolado in njene neskončne možnosti se je zaljubil v času obiskovanja kulinarične šole v Belgiji in se takrat odločil, da ji posveti svoje življenje. Z izkušnjami kot chocolatier v luksuznih hotelih in restavracijah v Londonu in na Srednjem vzhodu ter neverjetnim talentom in občutkom je pričel s svojo samostojno potjo kot ambasador, svetovalec za razvoj koncepta sladic v restavracijah, hotelih in slaščičarnah. Danes razvija nove tehnike in trende in jih ohranja v realnem svetu, danes pa velja tudi za enega najboljših mojstrov. V neizmerno veselje nam je, da se je odzval našemu povabilu.
Njegovo delo lahko sledite na družbenih omrežjih
Obisk mojstra Erika van der Vekna bomo razdelili na dva dela ter v tednu njegovega obiska poskušali iz njega izvleči čim več znanja.
DEMO
V torek, 5. februarja, se bomo posvetili zahtevam modernega slaščičarstva, ki je pravzaprav že tu. Manj sladkorja, manj maščobe, brez laktoze, brez ogljikovih hidratov, brez glutena. To so zahteve naših strank, ki se jih bomo morali privaditi. Prihajajo povsem novi naravni materiali, ki nam omogočajo izjemne rezultate. Eden vodilnih ponudnikov tovrstnih sestavin je Sosa, s katero mojster Erik sodeluje že leta. V obliki demonstracije vam bo predstavil nove materiale, ki omogočajo izjemne rezultate in s katerimi se bomo v prihodnje zelo pogosto, pravzaprav redno srečevali.
HANDS-ON MASTERCLASS
Dvodnevna slaščičarska delavnica, kjer boste ustvarjali nepozabne slaščičarske umetnije pod skrbnim nadzorom Erika van der Vekna. Erik ima izjemno tehnično, strokovno in praktično znanje, zato bo delavnica nedvomno izjemno strokovna in kvalitetna.
Cena za dvodnevno delavnico, ki pokriva vse stroške samega mojstra, uporabljenih materialov ter ostalih povezanih stroškov kot so kava, prigrizek in kosilo, je 210€/dan + DDV.
Število oseb je omejeno na 8.
