Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Novo materiali in tehnike v kulinariki

Demo z Erikom van der Veknom in pokroviteljem Soso

PRIJAVA NI VEČ MOGOČA, DEMO JE ZASEDEN!
     

Slaščičarstvo se bliskovito spreminja, po oceni mojstrov se bo v naslednjih 5-ih letih povsem spremenilo! Mi smo seveda sredi dogajanja, zato vam s pomočjo pokrovitelja, katalonskega proizvajalca Sose, razkrivamo nove materiale in tehnike, ki prihajajo.

Demonstracijo novih materialov in tehnik bo predstavil eden danes vodilnih mladih slaščičarjev in ambasadorjev, Belgijec Erik van der Veken.

     

Termin: torek, 05. 02. 2019, pričetek ob 10.00 uri - DEMO z Erikom van Der Veknom in sponzorjem Soso; priprava sladic z novimi kulinaričnimi materiali, ki bodo v nekaj letih prevladali v slaščičarstvu 

Kraj: GourmetShop & Lab, BTC City, Letališka cesta 3, Ljubljana - spodnja etaža Emporiuma

Jezik: demonstracija in pogovor poteka v angleškem jeziku

   
Slika pove vse, izjemne mojstrovine chefa Erika boste pod njegovim nadzorom pripravljali sami!
    

Kaj bomo delali? 
Predvsem poslušali, si zapisovali, gledali, spraševali in seveda poizkušali!

Erik van der Veken je predstavnik novega vala vrhunskih mojstrov in danes v svetu sodi v ozko skupino najboljših. Je tipičen predstavnik belgijske šole, ki nedvomno velja za najbolj precizno in popolno. Kako da ne, saj je belgijska akademija izbrana za najboljšo v Evropi. 

Demonstracija je namenjena chefom restavracij in slaščičarn ter FB managerjem. Prikazani bodo novi trendi in materiali, ki so že danes nuja v sodobni kulinariki in predstavljajo kulinariko novih zahtev strank, manj sladkorja, manj maščob, brez mleka oziroma laktoze. Slaščičarstvo se danes bliskovito spreminja in po oceni bo v naslednjih petih letih povsem drugačno. Vsak dan namreč prihajajo nove zahteve strank po uporabi rastlinskih materialov, proizvodov brez glutena, laktoze in ogljikovih hidratov.

Demonstracija je namenjena spoznavanju novih materialov in tehnik priprave, njen osnovni namen pa je seveda izobraževanje vseh, katerih vsakodnevno delo je vpeto v pripravo hrane in seveda vseh, ki bi želeli več o novih pristopih tudi izvedeti. Slaščičarstvo se namreč izjemno hitro spreminja in v kolikor želimo nove trende spremljati, so podobne demonstracije vrhunskih mojstrov nuja.


       
maxresdefault_live
    

Mojster se predstavi
Kdo je Erik van der Veken?

V čokolado in njene neskončne možnosti se je zaljubil v času obiskovanja kulinarične šole v Belgiji in se takrat odločil, da ji posveti svoje življenje. Z izkušnjami kot chocolatier v luksuznih hotelih in restavracijah v Londonu in na Srednjem vzhodu ter neverjetnim talentom in občutkom je pričel s svojo samostojno potjo kot ambasador, svetovalec za razvoj koncepta sladic v restavracijah, hotelih in slaščičarnah. Danes razvija nove tehnike in trende in jih ohranja v realnem svetu, danes pa velja tudi za enega najboljših mojstrov. V neizmerno veselje nam je, da se je odzval našemu povabilu.

42349577_484360775412405_2037702183675232256_n
   
Njegovo delo lahko sledite na družbenih omrežjih
   

Obisk mojstra Erika van der Vekna bomo razdelili na dva dela ter v tednu njegovega obiska poskušali iz njega izvleči čim več znanja.

DEMO
V torek, 5. februarja, se bomo posvetili zahtevam modernega slaščičarstva, ki je pravzaprav že tu. Manj sladkorja, manj maščobe, brez laktoze, brez ogljikovih hidratov, brez glutena. To so zahteve naših strank, ki se jih bomo morali privaditi. Prihajajo povsem novi naravni materiali, ki nam omogočajo izjemne rezultate. Eden vodilnih ponudnikov tovrstnih sestavin je Sosa, s katero mojster Erik sodeluje že leta. V obliki demonstracije vam bo predstavil nove materiale, ki omogočajo izjemne rezultate in s katerimi se bomo v prihodnje zelo pogosto, pravzaprav redno srečevali.

Prijavi se tudi na dvodnevno delavnico

HANDS-ON MASTERCLASS

Dvodnevna slaščičarska delavnica bo 6. in 7. februarja, kjer boste ustvarjali nepozabne slaščičarske umetnije pod skrbnim nadzorom Erika van der Vekna. Erik ima izjemno tehnično, strokovno in praktično znanje, zato bo delavnica nedvomno izjemno strokovna in kvalitetna. Več informacij in prijava >>> tukaj!

 

 

Kotizacija za demonstracijo novosti v slaščičarstvu je 50€, ki pa si jo lahko v celoti povrnete.

Število oseb je omejeno na 25.

  

Kako v celoti povrniti stroške kotizacije? 
Na uporabljene proizvode sponzorja Sose boste imeli v februarju popust 20%, KitchenAid pa vam pri nakupu planetarnega mešalca iz serije Professional 6,9 nudi kar 300€ popusta. Z udeležbo lahko kotizacijo tako v celoti pokrijete in še prihranite. Kotizacija za vse udeležence masterclass delavnice, ki bo 6. in 7. februarja, pa je povsem BREZPLAČNA!

    

sosa_photo