Moja košarica
Košarica je prazna.

Vrhunska kulinarična šola sedaj tudi pri nas!

Šola Sosa "Aula Sosa"

je zadnja pridobitev tega izjemnega proizvajalca sestavin za moderno kulinariko. Sosa namreč postaja vodilni globalni igralec na področju kulinarike, slane kuhinje, sladic, sladoleda in tudi čokolade. Je eden prvih pobudnikov moderne kuhinje, katere osnovna naloga je, kako odlične sestavine pripraviti še bolje in poskušati njene osnovne fizikalne lastnosti spremeniti v kulinarično doživetje, kot ga še nismo okusili skozi stoletja. Narava nam je izjemno naklonjena. Nove tehnologije nam omogočajo iz naravnih sestavin dobiti izvlečke s katerimi lahko fizikalne ali kemične lastnosti hrane spreminjamo. 

Sosa je pomemben spremljevalec tudi naših kuharski in slaščičarskih šefov. Nešteto prošenj po izobraževanju je obrodila sadove. Končno smo se priključili šoli svetovnega formata "Aula Sosa", ki jo je ustanovil ta priznani proizvajalec in njegov karizmatični ustanovitelj Quico Sosa.

 Modern Cuisine Nicole 400

  

Nicole Adriane Ferragina ENG 300

Seminar je vodila

 Nicole Ferragine

Trenutno ena najboljših in najbolj nadarjenih kuharskih in slaščičarskih šefinj, ki je s svojih delom pričela v rodni Italiji in ga nadaljuje sedaj preko Kitajske po vsem svetu. Nastopa kot ambasador in demonstrator "Aule Sosa"

Predvsem nas je izjemno presenetila. Pri svojih 22 letih je danes ena izmed najbolj perspektivnih kulinaričnih šefinj z izjemnimi izkušnjami in znanjem iz kulinarike in slaščičarstva.

<<< Izvedite več o šefinji

    

Poročilo

Spoznali smo veliko novega in ne samo sestavin tudi veliko novih tehnik, ki so danes zelo pomembne in jih mora poznati vsak kuharski šef, ki bi rad napredoval v moderni kulinariki. 

Nobena od tehnik priprave ni takšna,ko kot se jo bili vajeni. Z uporabo najnovejših naravnih dodatkov smo spoznali popolnoma nove in nenavadne tehnike kuhanja. 

 Modern Cuisine Nicole (high)-2

KUMARIČNI KANELONI

Podali smo se v svet novih kulinaričnih proizvodov "Coulinary Jurney", ki vznemirjajo kuharske šefe po vsem svetu in veljajo za pravo atrakcijo okusov. Spoznali bomo principe gelifikacije tekočin in olj, sferifikacijo in njene skrivnosti, pripravili majonezo brez jajc, naredili peno iz morske vode in številne gele z uporabo številnih gelifikantov in emolgatorjev naravnega porekla

Kaj je novega in posebnega pri tem receptu?

Hrustljave ploščice
Zelo enostavno narejene iz sezama, maltodekstrina tapioke (Maltosec) in vode. Vse skupaj posušeno v pečici ali Excalibur dehidratorju.

Ponzu perle
Ponzu omaka, Agar-agar in sončnično olje. Enostavna priprava s pomočjo brizgalke in sferifikacije v olju.

Kaneloni iz kumaric
Zelo tanka plast želirane folije iz kumaric, v katero zavijemo nadev. Ne rabimo nič drugega kot kumarice inSosa rastlinsko želatino.

Sezamovo olje
V gosto kremo zgoščeno sezamovo olje za dekoracijo krožnika in dodaten okus v katerega pomočimo tunin tartar. Pripravimo iz sezamovega olja in naravnega čebeljega voska Wax Concept Sosa.

  

 Modern Cuisine Nicole (high)-3

RDEČI ŠKAMPI VROČE - HLADNO

Na prvi pogled enostaven recept, enostavne sestavine. Igrali se bomo s teksturami, oziroma spreminjalibomo fizikalne lastnosti posameznih sestavin. Olje bomo spreminjali v trdne sestavine, jušne osnove zgoščevali z nenavadnimi gelifikanti, emulgirali bomo nemogoče sestavine

Kaj je novega in posebnega pri tem receptu?

"Chaud-froid" iz kozic
Kako glazirati sveže in surovo meso kozic, da dobijo čudovit in svetleč videz? Nič bolj enostavnega! Uporabimo naravni gelifikant iz karagena (morske alge), Sosa Kappa, pripravimo gel in v njega pomočimo meso kozic.

Pena iz morske vode
Pene so zelo priljubljen dodatek modernemu krožniki, dajo novo teksturo rahle pene in nežen okus. Peno smo naredili s pomočjo jušne osnove iz ostankov kozic ter emulgatorja Sucro Emul Sosa.

Gel iz česna in ingverja
Dodatno mazljivo teksturo krožniku v obliki kreme z okusom česna in ingverja smo ustvarili iz kuhanega česna, ingverja ter vse skupaj zgostili v hladno kremo z uporabo Sosa Gelcream Cold.

Majoneza iz kokosa, in limonine trave brez jajc
Majoneza brez jajc? Utvara ali realnost! Zelo preprost postopek, uporabili smo kokosovo smetano, olje in namesto rumenjakov naravni rastlinski emulgator Sosa Natur Emul. Okus smo dodali z aromo Sosa.

  

 Modern Cuisine Nicole (high)-4

RIBJA JUHA

Navdih globalne kuhinje in njenega vpliva na domačo kulinariko, kot jo je s svojimi izkušnjami iz Kitajske s seboj prinesla Nicole bomo preizkušali v tej vrhunski juhi iz povsem navadnih sestavin.Uporabili bomo vakuumsko tehniko koncentriranja, ponovno zgoščevali juho, ne da bi se dotaknili okusa ali barve, uporabili zelo nenavaden gelifikant, ki je pravi hit v kulinariki (Konjac - ne zamenjajte ga  z alkoholno pijačo) in pripravili sufle, kot ga še niste videli, s povsem novimi tehnikami in sestavinami.

Kaj je novega pri tem receptu?

Nicole je 2 letu ustvarjala na Kitajskem zato se v njen čuti tudi prepletanje azijskih okusov. Kitajska izkušnja je izjemno koristna, saj nas navaja, da hrani ni samo sladka, kisla, slana, pekoča ... temveč, da se vsi okusi med seboj odlično dopolnjujejo. 

Rižev udon (polnjen raviol iz riža)
Iz kuhanega riža (Venere) in gelifikanta izjemnih sposobnosti Sosa Metil Gel pripravimo tanko elastično testo in ga razvaljamo. Naredimo raviole in jih napolnimo. 

Ribja juha
Culinary Journey vrhunske jušne osnove za odlične šefe kuhinj prihajajo na naš trg. Za juho smo uporabili ribjo jušno osnovo, jo dodatno začinili z vrhunsko japonsko omako Culinary Journey Tentsuya Sauce in jo zgostili namesto škroba, ki daje neprijeten okus naravni Sosa Tara Gumi.

Jajčni sufle
Čudovit vroč jajčni sufle s tekočim rumenjakom v notranjosti. Prava poživitev za to juho. Pripravljen iz jajčnega albumina (beljaki v prahu) Sosa, gostila Sosa Gelespressa na osnovi ksantana in dodatkom čudovitega okusa Culinary Journey Tentsuyu Sauce.

  

 Modern Cuisine Nicole (high)-5

INFUZIJA IZ VRTNIC

Sladica iz neštetih tekstur. Izjemno enostavna in hitro pripravljena, sadni njoki brez glutena, biskvit pripravljen v nekaj sekundah, bogata pena, infuzija, sadna slaščičarska krema na povsem nov način. Popoln izziv za vse šefe kuhinj. Sladica, ki vznemirja brbončice z okusi in teksturami.

Kaj je novega pri tem receptu?

Zaključek vsakega obeda na ni seveda bila tudi sladica. Kot vsi recepti do sedaj je tudi ta bila drugačna, čudovita, atraktivna.

Biskvit iz zelenega čaja Matcha iz mikrovalovke
Za začetek smo v samo v nekaj sekundah v mikrovalovki pripravili biskvit iz Matcha zelenega čaja Sosain gostila za vroče kreme Sosa GelCream Hot.     

Yuzu krema
Yuzu je najbolj eksotičen citrus po poreklu iz Japonske. Iz njega smo pripravili kremo čudovito kremaste strukture. Uporabite lahko tudi drug poljuben citrus, mandarino, pomarančo ... Krema je narejena iz Yuzu soka, jajc in gostila Sosa GelCream Hot. 

Liči njoki
Zakaj bi njoke pripravili samo iz krompirja. Promochi je japonska rastlina Kuzu, ki je odlična za zgoščevanje in pripravo izjemnih receptov namesto krompirja ali moke. 

Infuzija iz vrtnic
Zelo preprosta priprava, Sosa pasta iz vrtnic, sladkorni sirup iz sladkorja in vode ter gostilo Sosa Ksantan.

Matcha mehurčki
Čas sladice so nedvomno zelo veliki mehurčki, ki smo jih pripravili s Bubble Sosa in Sosa zelenim čajem Matcha.

Sladico smo okrasili s kapljicami Sosa vrtnične marmelade in malo Yuzu kreme.

   

Prijavnica za seminar

Kliknite na povezavo, vnesite svoje podatke in se prijavite na BREZPLAČNI seminar!

PRIJAVNICA

   

Število prijav je omejeno. Pridržujemo so pravico izbire prijavljenih. Prijave izbiramo do zapolnitve kapacitete.