Moja košarica
Košarica je prazna.

        Začinjena kava s kostanjevo kremo

 Maroni-groß (1)

                  Recept in foto www.isi.com

                                                                  

Jesen in začetek zime je čas kostanja. Zakaj ne bi naše goste presenetili z nekaj izjemnega in enostavnega in predvsem primernega za letni čas. November ni samo čas kostanja, je tudi mesec vina in Martinovo je kot nalašč, da v svojem lokalu ali tudi doma, svojim gostom postrežemo z jesenskim zlatom, kostanjem.

Kostanjeva krema

200 g   kostanjev pire 100% 
 200 ml   smetana 35%
 100 ml   mleko 3,5%
 24 g   sladkor v prahu
1 brizg   gourmet sirup 1883
30 ml   espresso kava 


Priprava:
Vse sestavine zmešamo med seboj, da se sladkor razpusti in dobimo kremasto zmes. Precedimo preko običajnega ali iSi sita, da odstranimo morebitne koščke. Zmes je priporočljivo zmešati s paličnim mešalcem, da bo masa čim bolj homogena. 

Pripravljeno zmes zlijemo v iSi steklenico 0,5 litra in privijemo 1 CO2 plinsko kartušo. Močno pretresemo in postavimo v hladilnik pred uporabo za 1-2 uri. 

Postrežba:
V skodelico za espresso kavo (cappuccino) brizgni 1-2 brizga gourmet sirupa 1883 z okusom vanilje, pomaranče, cimeta ali ingverja. Prilij espresso kavo in okrasi s pripravljeno kostanjevo kremo v iSi steklenici. Skodelici dodaj en cel maroni v sirupu in postrezi.

Ni še konec idej
Kostanjevo kremo lahko uporabiš tudi za pripravo odlične sladice. Ki pa ni samo odlična temveč je pripravljena v nekaj minutah. Naj vam damo nekaj idej:

Kostanjeva krema z mareličnim kompotom
V kozarec damo plast na kocke narezanih marelic z nekaj marelične soka od kompota. Potresemo s koščki pečenih beljakov (meringa) ter po vrhu iz iSi steklenice brizgnemo kostanjevo kremo. 

Kostanjeva rezina
Sveže listnato testo razrežemo na kvadrate velikosti 4x4 cm in spečemo. Pečeno vzamemo iz pečice in potresemo s Mycryo kakavovim maslom ter vrnemo v pečico za 2 minuti. Kakavovo maslo se bo stopilo in naredilo pečenemu listnatemu testi nepropustno plast, da bo ostalo hrustljavo Eno plast rezine nadevamo s kostanjevo kremo iz iSi steklenice, pokrijemo s listnatim testom, ter ponovimo. 

Nasvet:
V kolikor potrebujemo bolj stabilno kremo, ki bo nekaj časa zdržala, npr. za pripravo kozarcev, ki morajo počakati na stranke, namesto 10g sladkorja v prahu dodamo 15 g želatine v prahu Insangel Sosa, ki ima to lastnost, da je ni potrebno greti in deluje že vmešana na hladno.

                                                                                

   

Kaj potrebujemo?

   

10012 iSi_13732

iSi steklenica

100% naravni kostanjev pire

79379a60_vanille

Gourmet sirup 1883

maison-clement-faugier-130-ans-marrons-L-oeLlfH 2

Celi maroni v sirupu

Instangel

Istangel Sosa