Moja košarica
Košarica je prazna.
    
Čokolada in proizvodi iz kakava
  
O_7833-954-2
  

Čokolada za mojstre
in ljubitelje kuhanja

14311402_1382716328409310_52088559771609326_o 474


Čokolade za chefe

    

Za ljubitelje čokolade
in degustiranje   

 12744002_1110858568966406_3542974951857049196_n 474

Delikatesne čokolade

   

Kakav je eden največjih daril narave in si zasluži latinsko ime "Theobroma Cacao" kar v prevodu pomeni hrana bogov. Eden glavnih proizvodov kakava je seveda čokolada. Kultura uživanja čokolade so v zadnjih letih močno spreminja. Počasi jo dojemamo kot darilo narave z vso njeno plemenitostjo in različnostjo. Čokolada je kakor vino, imamo različne sorte, na njeno kvaliteto, okus in aromo vplivajo sorte, okolje, podnebje, zemlja in seveda roka pridelovalcev. Enako kot vino smo čokolado pričeli družiti  s hrano in presenečeni smo nad izjemnimi rezultati. Bodočnost čokolade je nedvomno njen značaj gourmet aromatičnih sort. Potrošniki postajamo čedalje bolj zahtevni in smo pripravljeni plačati za izjemne čokolade tudi nekaj več. Vedeti je potrebno, da je na trgu kar 90% vse čokolade narejene iz industrijske sorte ne-aromatičnega kakava, ki nas v ničemer ne zadovoljuje. Pravi ljubitelji posegamo po preostalih 10%, ki pa so nekaj izjemnega, nepredstavljivega in so nadvse zaslužijo, da vam jih tudi predstavimo in ponudimo. V našem izboru je več kot 60 povsem različnih vrhunskih čokolad, vsaka s popolnim opisom njenih lastnosti, okusov in arom. 

Slaščičarji, kuharji, chefi, čokoladarji, sladoledarji in vsi ljubitelji kuhanja in dobre hrane! Pred vami je izjemen izbor več kot 40 različnih odličnih in vrhunskih čokolad. Nikjer ne boste našli tako pestre ponudbe tako različnih čokolad. Uspelo man je združiti kar štiri izjemne proizvajalce, ki je vsak od njih med vodilnimi na svojem področju.

Potrudili smo sem da je pakiranje čokolad od 300 g do 10 kg zato so primerne tako za ljubitelje kot profesionalce na vseh področjih. Gre predvsem za vrhunske čokolade aromatičnih sort. Predvsem smo se potrudili narediti izbor celega sveta od najboljših čokolad črne celine, Madagaskar, Sao Thome in Tanzanija, do dimljenih čokolad Indonezije do izbora domovine kakava, Mehike in Venezuele z izjemno redkim Criollo kakavom, preko Ekvadorja, Haitija pa vse do najbolj južnih predelov, kjer kakav še uspeva, to je Forastero Amazonas iz porečja Amazonke v Braziliji, od koder so kakav španski osvajalci pravzaprav tudi ponesli v svet.

Z izbor naše čokolade, njeno uporabo, recepte skrbi kar 18 »Chocolate Academy« centrov po celem svetu, ki združujejo najboljše slaščičarske mojstre na svetu kot so Ramon Morato, Jordi Roca, Philippe Bertrand … Izjemna imena v slaščičarstvu!

Čokolada se ne moremo upreti. Njeno latinsko ime »Theoborma Cacao« pomeni »hrana bogov« in še kako res je to. Toda ali veste, da obstajajo samo 4 glavne sorte kakava in da je kar 90% vse čokolade na trgu iz ena same sorte, povsem nearomatične, izrazito grenke in trpke. Večinoma prihaja iz Afrike, ki ni njena domovina. Sorta je predvsem zelo razširjena zaradi industrije.

Samo 10% vsega kakava je iz kvalitetnih aromatičnih sort, prav nič grenkih ali trpkih in v njih zaznamo izjemne okuse. Te sorte so Trinitarion Arriba Nacional, Criollo, prav slednja je izjemna po okusu in še bolj redka, samo 0,001% vsega kakava je te sorte. Aromatične sorte najdemo predvsem v domovini kakava, Srednji in Južni Ameriki.

Radi bi vas popeljali v svet pravega kakava in prave čokolado, ki so jih za vas mojstri pripravili iz najboljših sort aromatičnih kakavov. Močno boste presenečeni nad njihovimi okusi in razlika se vam bo zdela neverjetna. Izjemen okus kakava vam v ustih ostane izjemno dolgo. So so redke in namenjene poznavalcem in pravim užitkarjem čokolade. In zato ne morejo biti poceni.


   

RECEPT: Apurimac lahka čokoladna pena
Apurimac je izjemna čokolada, meni ena najljubših, prihaja iz Perujskih deževnih gozdov s čudovito rahlo kiselkasto in izjemno svežo noto.

Mleko  3,5%   110 g   Priprava:
Mleko in med zavremo in prelijemo preko 
Domori Apurimac čokolade in energično zmešamo v emulzijo. Pustimo, da se ohladi pod 40°C in primešamo rahlo stepeno sladko smetano. Zlijemo v lončke in postavimo v hladilnik, da se strdi. Najbolje preko noči.
Med    8 g  
Čokolada Domori Apurimac    115 g  
Stepena smetana 35%    200 g  
   
IMG_3750 954
   
Purity from Nature