Moja košarica
Košarica je prazna.

   

Čokolade z geografskim porekom

 N-11229-ocenImg1

 Callebaut logo200

   

Kakav izvira iz Srednje in Južne Amerike, od koder so ga prenesli tudi v Afriko in Indonezijo. Poleg same sorte kakava je za njegovo kvaliteto in okus pomembno tudi okolje, ki močno vpliva na njegovo sestavi aromatičnih snovi. Podnebje, lega, zemlja, način obdelave, tradicija so pomembni faktorji, ki vplivajo na našo čokolado. 

Vse te karakteristike okolja, ki imajo vpliv na našo čokolado lahko odkrivamo v "Origin" ali čokoladah z geografskim poreklom.

 

Lahko jih razdelimo na tri glavne karakteristike okusov.

Blage čokolade
Te čokolade imajo nežen okus kakava v spajanju z izrazito aromo sadja, cvetja ali začimb: Mehika, Oceanija, Papua Nova Gvineja, Arriba, Colombija, Java

Srednje močne čokolade s poreklom
Te čokolade imajo poudarjeno aromo kakava, toda puščajo dovolj prostora za nežne arome in fine okuse: Malezija, Kongo, Venezuela, Arriba, Amazonija, Gana, Savana

Močne čokolade s poreklom
Zaradi izrazitega, masivnega  okusa kakava puščajo te čokolade malo prostora za modrovanje:  Santo Domingo, Karibi, Madagaskar, Sao Tomé, Togo, Tanzanija, Brazilija, Ekvador, Gana, Mehika.

 

Pokušanje čokolad iz različnih geografskih območij je še poseben izziv za ljubitelje čokolade. Izjemno bogato ponudbo "origin" čokolad najdete na naši spletni strani.



   

BCFM-chocolate-functional-acticoa

 

 

Najbolj zdravilna čokolada in kakav do sedaj

Pri procesu izdelava kakava, če posebno pa čokolade se velik del zdravilnih učinkovin izgubi. Barry Callebaut je kot vodilni svetovni proizvajalec čokolade razvil posebno metodo obdelave kakava, ki v pretežni meri ohranja vse pomembne učinkovine. 

Kakav in čokolada s posebno skrbjo ohranjanja zdravilnih učinkovin se imenuje Acticoa™

Več o tem izjemnem kakavu in čokoladi si lahko pogledate na uradni spletni strani: www.acticoa.com.

 N-23-enImgImage_11

Graf nazorno prikazuje delež polifenolov, ki se izgubijo pri obdelavo klasičnega kakava v primerjavi z Acticoa kakavom.