Moja košarica
Košarica je prazna.
ambiance 2

Največja izbira proizvodov iz maronov, paste, kreme, pire, kuhani maroni, kandirani maroni, kostanjeva moka ...

Kostanjev pire s krompirjem in mlado čebulo

Število porcij: 6-8 porcij

Priloga z mesu, posebno pečeni govedini ali perutnini. Odlična priloga za Martinovo.

Martinovo je praznik veselja, vina in kostanjev. Na mizi je martinova pojedina, ki je običajno pečena goska. In kakšno prilogi izbrati. Vsekakor je to kostanj. Priporočamo vam enostavno pripravo kostanjevega pireja s krompirjem in mlado čebulo.

  

Clemont kostanjev pire

Naravni pire iz ardenskih maronov Clement Fauiger. Samo v vodi kuhani najboljši maroni iz obsežnih kostanjevih gozdov.

    

 pure-de-marrons 439g

Recept
Kostanjev pire s krompirjem

1.000 g   krompir
 300 g    nesladkan 100% pire iz maronov
300 g    mlada čebula
100 g    maslo
200 g    smetana
p.p.    sol, poper
p.p.    sveže nariban muškatni orešček


  1. Krompir olupimo in narežemo. Kuhamo ga v slanem kropu približno 20 minut. Ga odcedimo in počakamo, da voda iz površine izpari. Ga pregnetemo.
  2. Naravni pire iz maronov zmehčamo v multipraktiku, da postane mehak in kremast. dodamo ga krompirju in premešamo. 
  3. Istočasno narežemo čebulo na 1 cm dolžino, skupaj z zelenim delom. Maslo na ponvi stopimo in na njem 5 minut pražimo narezano mlado čebulo. dodamo smetano in začinimo. Zavremo in kuhamo nekaj minut, da se zgosti. 
  4. 2/3 kreme iz masla, smetane in čebule prelijemo preko maronov in krompirja in premešamo. Preverimo začinjenost in jo prilagodimo našim željam.
  5. Zmes stresemo s servirno posodo in prelijemo s preostalo smetano in čebulo. Nekajkrat premešamo, pretežni del smetane naj ostane na površini. Na sredini naredimo luknjo in v njo damo malo masla. 

Postrežemo zraven pečenega mesa. Odlično se prilega poljubni pečenki, še posebno goveji in perutnini.