Moja košarica
Košarica je prazna.
    
Čokolada in banana
Enostavna sladica iz odličnih sestavin in primerna tako za pripravo doma, kot v restavracijah.
      

csm_detail_172_schokobanane_830x460-2_a0c54d52a8

     

domori gianduja 200g

Gianduja je lešnikova krema s čokolado, letos je dobila prestižno nagrado kot druga najbolje ocenjena tovrstna krema na svetu. Pripravljena je iz najboljših Piemont lešnikov in Domori kakava.
    

gianduja pasta

Agrimontana je sestrska firma Domori, torej so sestavine povsem enake, Piemont lešnik iin Domori kakav, izjemno kvalitetna lešnikova krema s čokolada, ki jo občudujejo številni chefi po celem svetu, saj je namenjena prav njim.
    

10012 iSi_1373

iSi je nedvomno vodilni proizvajalec steklenic z izrivnim plinom za pripravo krem, stepene smetane ali gaziranih pijač. Njegovo kvaliteto ni potrebno omenjati, saj iSi uporablja večino chefov in barmanov po svetu. 

Recept

225 g   smetana 35% 
 125 g   lešnikova krema
 125 g   banana

 

Priprava

Lešnikovo kremo rahlo segrejemo in jo dobro zmešamo z banano, da ne ostane nobenih koščkov. Dodamo smetano. spasiramo preko sita iSi neposredno v steklenico iSi 0,5 litra. Zapremo in jo napolnimo z eno kartušo plina. Energično pretresemo. Hranimo lahko v hladilniku do enega tedna.

Ideja za postrežbo

Mleko zmešamo s pol banane in nekaj sladkorja v prahu in zlijemo v kozarec. Prekrijemo z našo kremo iz lešnikove kreme in banane. Odlično se poda zraven tudi kakav ali čokoladni sladoled.