Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Čokoladni soufflé s Cointreaujem

   

 

 Cointreau sufle

   

 5235 (1)

Recept

Sestavine

  • 35 g moka
  • 40 g zmehčano maslo
    Zmešamo skupaj
  • 100 g rumenjaki
  • 12 g sladkor
    Zmešamo skupaj in dodamo zgornji dve masi. Segrejemo na 85°C. Pravzaprav naredimo vaniljevo slaščičarsko kremo.


Priprava modela

Model dobro namažemo z maslom in ga potresemo s sladkorjerm v prahu. Za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se maslo strdi in postopek ponovimo. Maslo zlijemo v model, poravnamo povrčino z nožem in gremo s prstom po obodu posode, da nastane med maso in posodo rob. Na ta način zagotovimo, da se bo masa enakomerno dvignila. Pečemo 5 minut pri 200°C in takoj ponudimo.