Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Jagodni želirni obliv za sladice
Odličen mehak želirni obliv za sladice iz pravega sadja in povsem naraven.

Recept: www.sosa.cat

100% naravno logo
    

Želirni oblivi za sladice so zelo priljubljen način okraševanja sladic in tort. Njihov namen ni samo lep videz temveč predvsem zaščita notranjosti sladice proti zunanjim vplivom ,kot je svetloga, ki povzroča oksidacijo krem, s tem spremembo barve in seveda okusa. Sladico zaščiti tudi proti nezaželenim vonjem, kot posledica shranjevanja v bližini drugih prehranskih proizvodov.

Kot poznate našo filozofijo se usmerjamo predvsem v naravne in kvalitetne proizvode. Naravni in kvalitetno pa ne pomeni tudi drago, velikokrat celo ceneje. Trg je poplavljen z industrijsko narejenimi oblivi, ki niso nič drugega kot veliko sladkorja, umetnih barvil in barvil. Naš cilj je naučiti vas, kako narediti lasten domač obliv z uporabo kvalitetnih in naravnih sestavin. Polnega okusa, čudovite naravne barve in seveda za neprimerno nižjo ceno. In poglejmo se primer želirnega obliva, ki smo ga pripravili iz naravnega sadnega pireja Ravifruit.

    

Obliv jagoda

    

Sestavine:

250 g   sadni pire jagoda Ravifruit    1,84€
250 g   sadni pire jagoda Ravifruit    1,84€
 200 g   Trehaloza Sosa    2,76€
 15 g   Sadni pektin Sosa NH    0,82€
 240 g   Voda    0,00€
 170 g   Glukozni sirup Sosa   1,30€
 20 g   Limonin sok    0,02€
    Cena/kg obliva   7,47€

    
Izjemno ugodna cena sadnega želirnega obliva, ki ga sami naredimo doma. 100% naraven iz sadja, intenzivnega okusa in seveda vrhunske kvalitete!

Priprava:

  1. Zmešamo sadni pire Ravifruit 1 z vodo in glukoznim sirupom.
  2. Zmes segrejemo na 40°C.
  3. Ločeno zmešamo trehalozo (preprečuje sušenje obliva, izboljša njegovo lastnost pri zamrzovanju in zmanjša sladkost) in sadni pektin NH.
  4. Zmes potresemo po površini pireja pri 40°C in zmešamo, da se raztopi.
  5. Postavimo na ogenj, da zmes zavre. Kuhamo 1 minuto!
  6. Odstavimo iz ognja, prilijemo limonin sok in sadni pire Ravifruit 2 in dobro zmešamo. 
  7. V tej fazi lahko dodamo poljubne arome (bazilika ...) ali naravno barvilo.
  8. Zlijemo v posodo, pokrijemo površino s folijo in postavimo v hladilnik, da počasi želira.
  9. Pred uporabo zlijemo obliv v visoko posodo segrejemo na 35-40°C in ga dobro emulgiramo s paličnim mešalce. Pazimo, da ne vmešamo zrak, ker se bodo mehurčki poznali na površini. Precedimo preko cedila, da izločimo morebitne koščke in odstranimo zrak. 
  10. Sladico oblijemo in jo postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se obliv stabilizira. Okrasimo.
  11. Sladica, ki jo oblivamo mora biti ohlajena na -18°C!