Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Lešnikov biskvit iz mikrovalovke


V samo nekaj sekundah pripravljen biskvit iz mikrovalovke.
Recept Cacao Barry ambasador Marc Pauquet, brezplačni izobraževalni seminar v Horeca Centru, 24. maj 2016. 

    

Več o mojstru

 2016 04 CacaoCollective Invitations Marc LR-954

     
RECEPT

Biskvit iz mikrovalovke je pripravljen zelo hitro in zato zelo primeren za pripravo različnih sladkih ali slanih krožnikov. Sestavine lahko pripravimo v naprej, ga toplega postrežemo neposredno po pripravi v mikrovalovki ali zamrznemo in uporabimo kasneje.     

Prvo so ga pripravili pri Sosi z uporabo liofilizirane zelenjave v prahu za kot dodatek slanim krožnikom. Slan biskvit iz korenja, rdeče pese, zelene, paradižnika. Hitra priprava in rahla penasta tekstura sta seveda pripomogla, da biskvit iz mikrovalovke uporablja v svojih receptih večino vrhunskih chefov.

Namen današnjega recepta je, da se spoznate s to vrsto dodatka vašim kreacijam in sicer bomo pripravili lešnikovo tartino z japonskim citrusom Yuzu in okrašeno z biskvitom iz mikrovalovke in 22 karatnim zlatom, kar daje dodaten čar ekskluzivnosti. Recept prihodnjič, danes biskvit iz mikrovalovke. Recept je pripravil mojster Marc Pauquet na našem zadnjem seminarju v Horeca centru.

IMG_6856-2
      
IMG_6850

LEŠNIKOV BISKVIT IZ MIKROVALOVKE

220 g    Cacao Barry PRALINE lešnik 50% 
 180 g    Pasterizirani beljaki
 30 g    Mehka moka
 2 g    Aromatična sol

 

  1. V multipraktiku zmešamo vse sestavine.
  2. Zlijemo v sifon iSI 0,5 litra s 3 kartušami in močno premešamo.
  3. Napolnimo v majhne plastične ali papirnate kozarce s 3 luknjami na dnu. (kozarce moramo uničiti, da vzamemo biskvit ven)
  4. Pečemo v mikrovalovki pri 900 W približno 40 sekund.
     
Kaj potrebujemo za biskvit iz mikrovalovke?
15_2_albume300

Jajčni beljaki
So osnovna sestavina biskvita iz mikrovalovke. Dajejo nam veliko zraka. Uporabiti moramo pasterizirane ali beljake v prahu, nikakor svežih, saj material ni termično obdelan. Beljaki se morajo s pomočjo plina NO2 in sifon steklenice napihniti. 

<<< Poglej več!

15_2_albume300

Jajčni beljaki v prahu

Beljake v prahu uporabimo takrat, ko dodajamo tekočino, saj se mešajo v razmerju 1:10. 

<<< Poglej več!

140301-Gourmet-Whip-Plus-Half-Pint-72-rgb-jpg1

iSi steklenica
Potreben zrak in rahlost v biskvitu dobimo s pomočjo steklenice iSi in potisnega plina NO2

<<< Poglej več!

 

 

    

Še zelenjavna alternativa
Paradižnikov biskvit iz mikrovalovke