Moja košarica
Košarica je prazna.

Gold Qiuntin  - Edelcouverture™
Bela čokolada s karamelo čudovito kremastega karamelnega okusa in zlate barve.

Najnovejši izziv in trend v sladki kulinariki je fuzije zelenjave in čokolade. Počasi si moramo iz glave izbiti določene predsodke, kaj paše k določeni hrani. V mednarodni kulinariki je zelo močan vpliv azijske kuhinje, predvsem japonske, ki nima predsodkov in čudoviti meša med seboj sladko, pekoče, trpko, kislo ... 

Vključevanje zelenjave v sladke jedi je zato velik izziv za nove razsežnosti. Korenčkova torta ni nič posebnega in jo že dolgo poznamo. Različne zelenjave kot so rdeča pesa, zelena, paradižnik ... se neverjetno ujemajo s tradicionalnimi sestavinami sladkih jedi. In zelena je ena izmed njih. Dodali smo jo samo za vzorec, da poskušamo prebuditi vašo domišljijo. 

Osnova sladice pa je neverjetna nova bela čokolada s karamelo, ki ponovno postavlja Carmo na piedestal odličnosti in enkratnosti. Ne pozabimo, da je Carma mlečna čokoladna kuvertura Clair že nekaj let sploh najboljša mlečna čokolada na svetu. Švicarji pač znajo s čokolado in tega jim prav gotovo ne moremo oporekati. 

 

   

Sladica z grenivko, zeleno in Gold Quintin belo čokolado

Gold Quintin_Grapefruit

   

Recept za 16 porcij

Mandljev biskvit

  60 g   CARMA® marcipan
  CARMA® marcipan, stepemo skupaj z rumenjaki in sladkorjem v gladko zmes. Stepemo beljake in sladkor v sneg do mehkih konic. Dodamo presejano moko in zlijemo v model 17x24 cm ter pečemo 8 minut pri 180°C v kovenkcijski pečici.
   125 g   rumenjaki
 
   50 g   sladkor   
   125 g   beljaki
 
   75 g   sladkor   
   100 g   moka  
         
 

   

Čokoladna pena (mousse)

  60 g   smetana  

Smetano in pire pasijonke zavremo, hitro vmešamo rumenjake in segrejemo na 85°C. Prelijemo preko kuverture in namočene želatine. Ohladimo na 35°C in vmešamo stepeno smetano. 

Mousse nanesemo na osnovo iz biskvita in zamrznemo. Zamrznjeno razrežemo na okroglo obliko.

   80 g   pire pasijonke
 
   30 g   rumenjaki 
 
   300 g   CARMA® Gold Quintin kuvertura
 
   8 g   želatina v lističih
 
   250 g   stepena smetana  
         
 

   

Lešnikov sladoled

  80 g   rumenjak
 

Vse sestavine med seboj zmešamo in zamrznemo v Rawzer (Pacojet) posodi ter naredimo sladoled.

   80 g   sladkor  
   250 g   jogurt   
   110 g   CARMA® praline pasta 1:1
 
  30 g   praženi lešniki
 
   20 g   Amaretto liker
 
  2 g    solni cvet   
 

   

Crème fraiche

  200 g   kisla smetana  

Vse sestavine med seboj zmešamo in jih s pomočjo glavnika nanesemo na servirni krožnik.

   20 g   sladkor  
  5 g   limonin sok   
 

    

Kompot iz grenivke in zelene

  3   grenivka  

Grenivne fileramo. Zeleno skuhamo v soku grenivke, sladkorja, vaniljevega stroka in navtralne želatine (nappage) CARMA® Brilliant-Gel. Ohladimo in dodamo rezine grenivke.

   50 g   zelena  
   30 g   sladkor  
   1 g   strok vanilje "Black Bourbon"
 
  30 g   CARMA® Brilliant-Gel