Najnovejši izziv in trend v sladki kulinariki je fuzije zelenjave in čokolade. Počasi si moramo iz glave izbiti določene predsodke, kaj paše k določeni hrani. V mednarodni kulinariki je zelo močan vpliv azijske kuhinje, predvsem japonske, ki nima predsodkov in čudoviti meša med seboj sladko, pekoče, trpko, kislo ...
Vključevanje zelenjave v sladke jedi je zato velik izziv za nove razsežnosti. Korenčkova torta ni nič posebnega in jo že dolgo poznamo. Različne zelenjave kot so rdeča pesa, zelena, paradižnik ... se neverjetno ujemajo s tradicionalnimi sestavinami sladkih jedi. In zelena je ena izmed njih. Dodali smo jo samo za vzorec, da poskušamo prebuditi vašo domišljijo.
Osnova sladice pa je neverjetna nova bela čokolada s karamelo, ki ponovno postavlja Carmo na piedestal odličnosti in enkratnosti. Ne pozabimo, da je Carma mlečna čokoladna kuvertura Clair že nekaj let sploh najboljša mlečna čokolada na svetu. Švicarji pač znajo s čokolado in tega jim prav gotovo ne moremo oporekati.