Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Zbirka sedmih zelenjavnih makronov - 1   

Cacao Collective
Makron z ganašem iz zelene in bele čokolade Cacao Barry ZephyrTM
Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade

     

     

Cacao Barry 250

"Zelena je zelo aromatična zelenjava z močno osebnostjo, ki se izjemno dobro kombinira z Zéphyr belo čokolado in sirom z modro plesnijo"
Ramon Morato

Avtor
Ramon Morató
Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®


 celery-zephyr-web_enoc

     

     

Čokolada mojstre

 Zephyr2

Cacao Barry Zéphyr™
Ekstremno mehka in subtilno sladka bela čokolada z mehko teksturo in močnim okusom svežega mleka. Vsebuje kar 34% čistega kakavovega masla in 25% mlečnih maščob, brez dodane vanilje, torej povsem avtentičnega okusa in idealna za pripravo ganašev, krem, pen.

Druženje
Odlično se ujema z baziliko, žafranom, mangom, pasijonko, karamelo, pistacijami, balzamičnim kisom, solnim cvetom, janeževim semenom, mento, vrtnicami, višnjami, jagodami, zelenemu jabolku, grenivki, rdečemu popru, kokosu, calvadosu, penini, svežemu kremnemu siru, čaju Earl Grey, tartufom, curriju in ginu.

Jo želite preizkusiti?

Ni problem, imamo vzorce po 1 kg. Ob poljubnem naročilu v vrednosti vsaj 100€, dobite 1 kg bele čokolade Cacao Barry Zephyr brezplačno!

Testo za makron

  Količina   Sestavine   Priprava 
  1000 g    TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)   TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo. 
V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C. 
  170 g    beljaki
 
  500 g    sladkor  
  180 g    voda   
  170 g    stepeni beljaki   
  15 g    barvilo v prahu belo   

 

Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in zelene    

  Količina   Sestavine   Priprava 
  250 g    svež sok zelene   Sok in prah zelene zmešamo, dodamo dekstrozo in segrejemo na 60°C.
Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
Dodamo želatino v lističih, ko ima zmes temperaturo 40-50°C. Ohladimo na 35°C in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.
  30 g    zelena v prahu Sosa
 
  25 g    dekstroza
 
  400 g    Cacao Barry ZephyrTM
 
  6 g    lističi želatine 
 
  50 g    sveže maslo  

 

Drobljenec z črnim poprom 

  Količina   Sestavine   Priprava 
  100 g    demerara sladkor
  Maslo narežemo na kocke in ga postavimo v hladilnik.
Ostale sestavine damo v posodo mešalca KitchenAid in dodamo maslo v kockah.
Mešamo, da dobimo drobljeno testo in spečemo pri 160°C.
  80 g    maslo  
  120 g    fina moka  
  5 g    črn poper
 
  3 g    solni cvet
 

 

Ostalo

  Količina   Sestavine   Priprava 
       microgreens  
       solne luskine Sosa
 
       modri sir  
       sveža zelena  
       beli sir  

    

Sestava

Z dresirno vrečko napolnimo makrone in jih zapremo.
Pred serviranjem jih dokončamo. 
Z dresirno vrečko damo po vrhu orešček belega sira.
Dodamo košček modrega sira in košček drobljenca.
Okrasimo po želji.