Moja košarica
Košarica je prazna.
    
arabeska_2

Millefeuille
Rahlo listnato testo s fino vanilijevo kremo.

   

MILLEFEUILE ali "TISOČ LISTIČOV"

Mille-feuille je kremna sladica, ki izvira iz francije. Sladica, ki spominja na našo kremšnito, sestavljajo plasti listnatega testa, med katerimi sta dve plasti vanilijeve kreme, vrhnja plast testa pa je posuta s sladkorjem v prahu.

Glavne sestavine:

Listnato testo, vanilijeva krema (Moussecream +5 Fabbri, Vanilija Delipaste Fabbri Super), Amarena Fabbri.

millefeuille_1

 

Pasica

 

 

11018541_1150485771662552_743447130_a

100 let Amarene Fabbri
Amarena Fabbri je pol-kandirana višnja v lastnem sirupu s 100-letno tradicijo in je v svetu ena izmed najbolj prepoznavnih specialitet. Odlična za pripravo sladic, enkratna v sladoledih, osvežilna zjutraj z jogurtom za zajtrk ...

Poglej več

   

LISTNATO TESTO (VODA & MOKA) "PASTELLO"
700 g    moka
 350 g    voda
 30 g    sol

Izdelava

Moko potrosimo na delovno površino. Dodamo vodo in sol. Pripravljeno testo gnetemo približno 10 minut. Pri tem testo ne sme izgledati gladko. Testo pokrijemo s folijo.

  
LISTNATO TESTO (MOKA & MASLO) "PANETTO"
1000 g    maslo
 300 g    moka

Izdelava

Maslo narežemo v posodo, vanj vgnetemo dve žlici moke in ga oblikujemo v kepo. Zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik za 1 uro.

   
PRIPRAVA LISTNATEGA TESTA

Pripravljeno in ohlajeno testo razvaljamo med dvema peki papirjema ali Silpat podlogama na debelino enega centimetra. V center testa položimo v pravokotnik razvaljano maslo in ga pokrijemo s delom testa, tako da je maslo zavito v testo. Testo razvaljamo s tehniko šestih krogov.

Pečemo15 minut na 2000C.

Lahko kupimo že pripravljeno listnato testo in ga razvaljanega spečemo.

LAHKA VANILIJEVA KREMA
1000 g   smetana
 120 g   Moussecream 5+Fabbri
 300 g   Slaščičarska krema
 40 g   Vanillia Delipaste Fabbri Super

Izdelava

Zmešamo smetano in Moussecream+5. Ohladimo in s KitchenAid mešalcem stepemo v mehko kremo. Z lopatico rahlo vmešamo še Fabbri Delipaste vaniljo in rahlo premešamo.

 

 

011999414 225

Struktura torte

Plasti pihanega testa prekrijemo z vanilijevo kremo, temu pa dodajamo Amareno Fabbri. Potrosimo z sladkorjem v prahu in okrasimo z Amareno Fabbri.

    
02Pasica

 

 

Logo_Fabbri_1905_-_Fabbri_1905