Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Tiramisu iz maronov in hrušk
Klasična italijanska sladica na povsem francoski način s pridihom jeseni.

Recept: www.cestmafood.fr

    

Tiramisu iz maronov

    

Jesenski užitek so prav gotovo kostanji in maroni. Krema iz maronov slovitega francoskega proizvajalca Clemont Faugeir nas je navdihnila in pripravili samo okusen recept za tiramisu. Pripravili smo ga povsem drugače, ko se spodobi za jesen, a obdržali smo osnovne smernice originalnega tiramisuja. Plast piškotov, plast mascarpone kreme in Crème de marron, nekaj majhnih koščkov hruške in droben namig hruškovega žganja, ki sladico dopolnjuje in ji daje svežino ter jo naredi čarobno. Gurmansko in regresivno združenje.

Čas priprave: 20 minut / v hladilniku 3 ure / za 4 osebe

    

Sestavine:

2   hruški sorte Viljamovka 
 200 ml    soka ali pireja hruške (Ravifruit)
 8 cl    hruškovo žganje Viljamovka
 180 g    krema maroni Clement Faugier
 400 g    mascarpone
 300 ml    smetana
 16    piškotov Savoiardi
 1,5 cl    kakav v prahu

    

Priprava:

  1. Hruške olupimo, jih narežemo na majhne koščke in shranimo. Nasvet: v kolikor ne želimo, da hruške porjavijo, jih pokapamo z limoninim sokom in premešamo ter jih shranimo. 
  2. Skupaj zmešamo kremo iz maronov in hruškovo žganje.
  3. V KitchenAid planetarnem mešalcu stepemo smetano.
  4. V posodi zmešamo skupaj maroni kremo, 6 žličk hruškovega žganja, mascarpone in stepeno smetano. Vmešamo prevodno z lopatico.
  5. V ločeni posodi zmešamo hruškov pire s preostalim hruškovim žganjem in vanje namočimo Savoiardi piškote (Baby piškote).
  6. V kozarec v katerem bomo sladico postregli damo plast namočenih piškotov, sloj lahke kreme iz maronov in potresemo s koščki narezanih hrušk. Zadnja plast je lahka maroni krema. 
  7. Postavimo v hladilnik za tri ure. Predno postrežemo potresemo s kakavom v prahu.

Dober tek!