Moja košarica
Košarica je prazna.
    
Fabbri Amarena SpoonL

Črni gozdiček z
Amareno Fabbri

Čokoladna torta s slavno Amareno Fabbri s 100 tradicijo.

   
   

TRADICIJA Z AMARENO FABBRI

Tradicionalna torta črni gozdiček, znana tudi po imenu Schwarzwälder Kirschtorte, izhaja iz nemške regije Schwarzwäld (prevod: črni gozd).

Glavne sestavine:

Čokoladni mousse   Mousse Chantilly   Čokoladni biskvit  Amarena Fabbri

 Črni gozdiček

    

Nemška pokrajina Schwarzwald (Črni gozd), je hribovita in z gozdom poraščena pokrajina na jugozahodu Nemčije. Znana je po odličnih češnjah in seveda Kirschu češnjevemu žganja ,ki se pravzaprav kuha iz višenj. Pokrajina je nedvomno najbolj poznana po slavni Schwarzwälder Kirschtorte, ki se prvič omenja v zapisu leta 1934 v Berlinu. Govori pa se, da jo je izumil Josef Keller in prvič predstavil leta 1915 v prominentnem Caféju Agner v Bad Godesbergu blizu Bonna. Kakršna koli je resnica je to še vedno ena najbolj klasičnih in slavnih tort, ki se danes predstavlja v zelo različnih enačicah. Vsekakor pa mora biti pripravljena iz čokoladnega biskvita, stepene smetane, češnjami in okrašena s kandirani višnjami in čokoladnimi ostružki. 

Pred nami je povsem naša različica. Dodali smo plast odličnega čokoladnega moussa, ki daje tej torti poseben znašaj, ki je nedvomno privzdignjen v višave z najbolj slavno višnjo na svetu, ki se po skrivnostnem družinskem receptu pripravlja že več kot 100 let. 

Potrudili smo se torto pripraviti na najbolj enostaven način iz odličnih materialov. 

Več o posameznih proizvodih in njegovih karakteristikah si poglej v povezavah v receptih.

 

     

11018541_1150485771662552_743447130_a

100 let Amarene Fabbri
Amarena Fabbri je pol-kandirana višnja v lastnem sirupu s 100 letno tradicijo in je v svetu ena izmed najbolj prepoznavnih specialitet. Odlična za pripravo sladic, enkratna v sladoledih, osvežilna zjutraj z jogurtom za zajtrk.

Poglej več

   

Pasica

 

 

ČOKOLADNI MOUSSE
800 g    smetana za stepanje 35%
 240 g    temna čokolada Callebaut Select 70%
 40 g    Delipaste Fabbri čokolada

Izdelava

Temni čokoladi dodamo pri 40°C dodamo čokoladno pasto Fabbri. V čokoladno maso vmešamo pol stepeno smetano in jo vseskozi mešamo, da se čokolada ne strdi.

  
MOUSSE CHANTILY
1500 g    smetana za stepanje 35%
 150 g    Fabbri Moussecream+5°
 75 g    trsni presni sladkor
 30 g    Delipaste Fabbri Vanilja
 50 g    Maraschino Luxardo

Izdelava

Smetano in Moussecream+5° (želatina v prahu, ki deluje brez segrevanja, na hladno in nam poveže stepeno smetano) stepemo s planetarnim mešalcem KitchenAid. Maso postavimo v hladilnik za 2 minuti, nato jo stepemo še enkrat, da dobimo mehko penasto kremo. Dodamo Delipaste Vanillijo, sladkor in višnjev liker Maraschino, lahko tudi Kirsch Wasser, kot je v originalu torte.

   
ČOKOLADNI BISKVIT
2000 g    jajca
 1350 g    trsni presni sladkor
 1350 g    moka (tudi brez-glutenska Doves Farm)
 140 g    kakav v prahu Cacao Barry Extra Brut
 300 g    stopljeno maslo

Izdelava

V KitchenAid mešalcu do svetlega stepemo jajca in sladkor, z lopatico vmešamo moko in kakav Cacao Barry® Extra Brut. Masi previdno vmešamo topljeno maslo in spečemo na 190°C.

 

 

011999414 225

Sestava torte

Čokoladni biskvit narežemo na 3 enake plasti. Prvo plast prekrijemo s čokoladnim moussom in Amareno Fabbri. Dodamo drugo plast biskvita, katerega pokapamo z likerjem Maraschino. Nato plast premažemo z moussom Chantilly. Dodamo še zadnjo plast biskvita in celo torto premažemo z ostankom moussa Chantilly in okrasimo z različnimi čokoladnimi dekoracijami: kodrčki Callebaut, luskine Cacao Barry in Amareno Fabbri.

Uporabimo lahko tudi ostale DEKORACIJE.

    
02Pasica

 

 

Logo_Fabbri_1905_-_Fabbri_1905