Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Trojni čokoladni brownie

 Avtora: Beverley Dunkley – Vodja CHOCOLATE ACADEMY™ centra v Veliki Britaniji & Julie Sharp - Tehnični in razvojni Chef - CHOCOLATE ACADEMY™ centra v Veliki Britaniji.
   
Moderna sladica za restavracije in slaščičarne. Seveda jo lahko pripravimo tudi kot torto ali sladico v kozarcu. Poudarek je na njeni enostavnosti in nizki ceni, saj je čas priprave minimalen. Vse sestavine se pripravijo v naprej po principu "Mise en place". Sladica se sestavi ob naročilu. Pripravljen imamo brownie biskvit in čokoladni mousse v dresirni vrečki in v hladilniku. Oboje lahko pripravimo v večjih količinah in zamrznemo. Dan pred uporabo vzamemo iz zamrzovalnika in preko noči shranimo v hladilniku. Prav tako v naprej pripravimo večjo količino čokoladnega drobljenca, čokoladno folijo in čokoladno omako. Sestava sladica nam vzame slabo minuto. Moderne sladice se pripravljajo iz odličnih materialov, za sestavo moramo porabiti čim manj časa. Čokoladno brownie je tipičen primer uspešne, enostavne, cenovno privlačne in kljub temu odlične sladice.
     
Recept
N-11432-ukenImg2

N-11465-ukenImg2

Čokoladni brownie

     Sestavine
  Priprava 
185 g    maslo   Skupaj stopimo.
185 g    temna čokolada Callebaut Select 811NV  
  velika jajca   Stepemo skupaj v zabajon, vmešamo v ohlajeno čokolado.
275 g    sladkor   
85 g    moka   Skupaj presejemo 3x in vmešamo.
40 g    kakav v prahu 22/24  
50 g    bela čokolada Callebaut Select W2NV   Vmešamo čokoladne gumbe.
50 g    mlečna čokolada Callebaut Select 823NV  
    
   

Čokoladni mousse - enostavna izvedba

     Sestavine
  Priprava 
200 g    smetana 35%   Zavremo smetano in jo ohladimo na 80°C ter jo prelijemo preko čokolade, smetano stepemo in jo vmešamo pri 35°C.
575 g    mlečna čokolada Callebaut Select 823NV  
375 g    rahlo stepena smetana  
    
   

Čokoladni drobljenec

     Sestavine
  Priprava 
300 g    sladkor   Vse zmešamo skupaj v testo. Naredimo kroglice in zamrznemo. Naribamo jih na pekač in pečemo pri 180°C. Po pečenju jih zdrobimo na manjše koščke.
450 g    maslo  
480 g    mehka moka  
165 g    kakav v prahu   
3 g    soda bikarbona   
6 g    sol  
    
   

Čokoladna folija

     Sestavine
  Priprava 
Mlečna čokolada Callebaut Select 823NV   Čokolado temperiramo in jo na tanko nanesemo na acetatno folijo.
Čokolado damo na rob acetatne folije, prekrijemo z drugo folijo in čokolado na tanko razvaljamo, narežemo na želene kose in obtežimo, da se nam med kristalizacijo ne zvije. Pred uporabo odstranimo acetatno folijo.