Moja košarica
Košarica je prazna.
    
arabeska_2

Vanilija v kozarčku
Hitra priprava, odličen okus in lep izgled.

   

PREPROSTO ENOSTAVNO

Sladica v kozarčku iz rahlega vanilijevega biskvita in vanilijevega moussa je značilna po svoji hitri in enostavni pripravi, svežemu okusu vanilije ter lepemu izgledu. Serviranje sladice v kozarčku vam ponuja ogromno domišljije pri dekoraciji, zato je priprava lahko zelo ustvarjalna.

Glavne sestavine:

Vanilijev mousse, biskvit, vanilijev preliv, Amarena Fabbri

 vanilija_2

 

Pasica

 

 

11018541_1150485771662552_743447130_a

100 let Amarene Fabbri
Amarena Fabbri je pol-kandirana višnja v lastnem sirupu s 100-letno tradicijo in je v svetu ena izmed najbolj prepoznavnih specialitet. Odlična za pripravo sladic, enkratna v sladoledih, osvežilna zjutraj z jogurtom za zajtrk ...

Poglej več

 

 

VANILJEV MOUSSE
500 g   smetana za stepanje
40 g Pastovocrem Fabbri
80 g Moussecream +5 Fabbri
20 g Vanilija Delipaste Fabbri super

Izdelava

100g smetane segrejemo na 400 – 500 C in dodamo Moussecream +5 Fabbri. Preostaneku hladne smetane dodamo Pastovocrem Fabbri. Vse skupaj shranimo v zmrzovalno skrinjo za 6/7 minut. Ohlajeno kremo nato zmešamo s planetarnim mešalcem KitchenAid ter dodamo Delipaste Fabbri Vanilija Super.

Pastovocream Fabbri so pasterizirani jajčni rumenjaki s sladkorjem 50/50. Njihova velika prednost je v tem, da so pasterizirani, hranimo jih v originalno zaprti posodi pri sobni temperaturi in jih v sladicah lahko uporabljamo brez pasterizacije, torej na hladno. 

Moussecream +5 Fabbri je instant živalska želatina, ki deluje brez segrevanja na hladno. Običajno želatino smo namočili, so segreli, da je želirala, jo posušili in zmleli, zato jo samo vmešamo v kremo in postavimo v hladilnik. Z dodatkom stepeni smetani jo čudovito stabiliziramo. 

  
BISKVIT
1600 g    jajca
 1000 g    trsni sladkor
 1000 g    moka
200 g  maslo

Izdelava

Jajca in sladkor stepemo pri sobni emperaturi. Počasi dodajamo presajeno moko in stopljeno maslo. Maso vlijemo v model Pavoni, ki jih pred uporabo premažemo z maslom. Pečemo 35 minut na 170°C.

   
VANILJEV PRELIV
100 g    voda
 30 g    sladkor
 5 g    Delipaste Fabbri vanilija Super
 10 g    liker Maraschino

Izdelava

V vrelo vodo dodamo sladkor in umešamo Delipaste Fabbri Vanilija Super ter liker Maraschino.

 

 

011999414 225

Sestava sladice

Na dno kozarca položimo plast sladoleda z vmešano čokoladno kremo ali čokoladnim prelivom. Sledi plast biskvita, namočen z vaniljevim prelivom. Dodamo vanilijev mousse ter okrasimo s čokoladnimi kodrčki ali luskinami in Amareno Fabbri.

    
02Pasica

 

 

Logo_Fabbri_1905_-_Fabbri_1905