Moja košarica
Košarica je prazna.
    

recept(2)


Angleška krema s kavno moko

Angleška krema je osnova mnogih sladic. Spenjena v sladoled je odlična sladica, servirana po večerji. Kremasto sladico lahko prelijemo s čokoladnim ali karamelnim prelivom. 


 

  • 17 g       Coffee Flour
  • 120 ml   mleka
  • 946 ml   smetane
  • ščepec  soli
  • ščepec  muškatnega oreščka
  • 473 ml   rumenjaka
  • 283 g     rjavega sladkorja
  • 1 strok  vanilije
  • 5 ml      ekstrakta vanilije

Združite Coffee Flour in mleko v ponvi tre na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da tekstura začne spominjati na pržganko.

V drugi ponvi zmešajte: smatano, sol, muškatni orešček in pasto iz Coffee Flour. Maso grejemo na majhnem ognju. Ko odstavimo mešamo z mešalnikom še 3 minute.

Zmešamo preostali sladkor s rumenjaki ter dodamo strok vanilije. Maso segrevamo na malem ognju in pri tem neprestano mešamo. Vanilijev ekstrat dodamo po želji. 

Maso ohladimo in jo zmešamo v sladolednem mešalniku (po navodilih proizjavalca).

Postrežemo hladno.

 


cf-2015-logo-01