Moja košarica
Košarica je prazna.
    

 

 

 

LOGO

Povzeto po: http://www.coffeeflour.com/culinary/chocolate-chip-cookie/

Cookie s kavno moko
Pecivo iz kavne moke ob kavi!

    
Kavna moka je naj sestavina leta 2017. Izhaja iz projekta zavržene hrane. Proizvodnja kave na letni ravni gre v milijarde ton in od tega se uporablja samo sredica kavnega sadeža, to je koščica ali kavno zrno. Vse ostalo je odpadek, ki gnije v naravi in sprošča ogromne količine CO2. Zaradi gnitja in razpadanja  predstavlja tudi  grožnjo okoliškim prebivalcem. Ideja je bila uporabiti tudi ostali del kavnega sadeža imenovan tudi Cascara. Cascaro poznamo že tako dolgo kot kavo samo in se je do sedaj uporabljala pretežno za pripravo čaja. Posušena in mleta cascara je pravzaprav odlična alternativa klasični moki. Uporabljamo jo lahko kot uporabljamo kakav, nadomestimo del moke, pripravimo kreme, sladolede, dodajamo pecivu, piškotom in pripravljamo vroč čaj, kot pripravljamo vroč kakav. Kavna moka ima izjemno kulinarično in prehransko vrednost, je grez glutena, bogata z železom, vlakninami, beljakovinami... več o kavni moki <<<
   

KAVNA MOKA, NOVA SUPER SESTAVINA

Gostom ob kavi postrežite s piškotom, narejenim iz kavne moke in čokoladnih kock. Posebnost se skriva v CoffeeFlour® ali kavni moki, novi super sestavini, narejeni iz ovojnice kavnega sadeža. Zaradi visoke prehranske vrednosti je kavna moka zdrava alternativa že poznanim mokam. Vsebuje veliko vlaknin, beljakovin, vitaminov, antioksidantov in je brez glutena.

Glavne sestavine:

Koščki temne čokolada Domori Sur del Lago,
CoffeeFlour®

Screen-Shot-2016-03-13-at-4.39.54-PM

 

˝Coffeflour_banner(954x180)

 

COOKIE S KAVNO MOKO

Izdelava

V posodi posebej zmešamo suhe sestavine. Posebej stepemo še jajca in vaniljev ekstrakt.

Maslo in sladkorja skremimo s KitchenAid planetarnim mešalcem Artisan s pomočjo ploščatega mešala, da dobimo mehko penasto maso. Počasi dodajamo mešanico iz jajc in vanilije ter pri nizki hitrosti mešamo. Nato dodamo mešanico suhih sestavin in enakomerno premešamo. Na koncu z žlico dodamo koščke čokolade Domori Sur del Lago.

Maso pokrijemo in jo pustimo stati 8 ur.

Pečico segrejemo na 150°C. Oblikujemo poljubno velike koščke in pečemo 10-15 minut.

    
2Coffeflour_banner(954x180)