Moja košarica
Košarica je prazna.

Moderni recepti za sladoled

Kaj pravzaprav so moderni sladoledi? to niso recepti so velikimi količinami umetnih sestavin in obilico E-jev. So popolnoma naravni sladoledi prilagojeni sodobnemu potrošniku. Osnovna razlika je v uporabi sladkorja, ki je v sladoledu kot sredstvo proti zamrzovanju in ne kot sladilo. torej sladkor potrebujemo. Pri klasičnem recepti v sladoledu potrebujemo tudi več kot 30% sladkorja (odvisno od recepta), da dobimo mehko in kremasto zmes. V modernih sladoledi je sladkorja mnogo manj, pod 20% zahvaljujoč drugim oblikam sladkorja kot so dekstroza, glukoza, med/invertni sladkor... Sodobni sladoledi vsebujejo tudi stabilizator (rožičevec, gumi guara), in emulgator, kot so vlaknine citrusov. 100% naravne sestavine, ki močno izboljšajo kvaliteto sladoleda.

   

Čokoladi sorbet Arriba 100% Domori

Ajdov sladoled

Sladoled iz domačega medu in ajdovega kruha iz droži

    

Mlečni sladoledi

Imenujemo jih tudi GELATO in so pravi italijanski sladoledi iz mleka in smetane. so lahko z malo mlečne maščobe in manj sladkorja.

 

Sladoled iz pripravljenih sestavin

Moderen sladoled zahteva kar nekaj sestavin ni predvsem celo zbirko različnih sladkorjev s katerimi znižamo vsebnost sladkorjev na najmanjšo možno količino. Odličen sladoled potrebuje tudi dodatek beljakovin, zato moramo imeti kar nekaj sestavin. Vse to pa lahko združimo v eno samo mešano sestavino, ki nam močno olajša pripravo sladoleda.


Sladoled brez sladkorja

Sadni in zelenjavni sorbeti

Je klasični italijanski sadni sladoled pripravljen iz sladkornega sirupa in sadja. Je zelo lahko prebavljiv, ne vsebuje beljakovin in maščobe, zato je okus sadja zelo izrazit. Predvsem je primeren za vroče dni.


 

Sadni šerbeti

Je sadni sladoled, pravzaprav sorbet, kjer je vodo zamenjalo mleko. Ne vsebuje smetane in delež mlečne maščobe je do največ 2%. Mlečna maščoba naredi kremno strukturo, ki jo pri sorbetu pogrešamo. Zaradi nizke vsebnosti maščobe je sladoled kljub temu lahek in kremast.


Mlečni sadni sladoledi

So pravi gelati pripravljeni iz mleka, smetane in sadja. So polni, topli, kremasti in mazljivi in prava izbira za vse, ki obožujejo prave mazljive sladolede, gelate. Te vrste sladoledov imenujemo tudi sadni cvet "Fior di frutta".

Klasični sladoledi

So narejeni po receptih, kot smo jih delali nekoč. Vsebujejo več maščobe in sladkorja, ki je nujno potreben, da je sladoled pri negativni temperaturi mehak. Lahko je narejen samo na mlečni osnovi ali na osnovi angleške kreme, zmesi mleka, smetane in rumenjakov, ki naredijo emulzijo in s tem homogeno strukturo sladoleda. Klasični sorbeti vsebujejo praviloma samo sadje, sladkor in sok limone. So bolj kalorični zaradi potrebe po več maščobe in sladkorjev od modernih.

Kremni mlečni sadni sladoledi