Moja košarica
Košarica je prazna.

100% naravno4x4
Sorbet iz sadja

Recept: Agrimontana - proizvajalec neverjetno kvalitetnih in naravnih sestavin za sladice in sladolede, pojem kvalitete in želja vsakega vrhunskega mojstra.

Kaj je sorbet (sorbeto)?
Sorbet je sadni sladoled narejen iz vodne osnove, sadja in sladkorja. Ne sme vsebovati maščobe, zato je zelo osvežilen in polnega sadnega okusa. Najbolj pogoste se streže v restavracijah po obroku, ker je lahek. Seveda je izjemno priljubljen poleti,v vročih dneh, ker nas osveži.

    

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 Rowzer 225

Rowzer,
povsem nova tehnologija in zelo enostavna izvedba emulgacijskega aparata, ki je povsem prekosil njegovega predhodnika

 mycook

MyCook 1,8 PRO
Eden najbolj priljubljenih termomix mešalcev na trgu. Profesionalna izvedba s 2 litrsko posodo, temperaturo do 120°C, zato je poleg chefov primeren tudi za slaščičarje, nastavljanje temperature po 5°C, 8.700 vrtljajev.

Recept
Nič drugega kot 100% sadni pire Agrimontana!

800 g   100% sadni pire Agrimontana
   
   
   


Agrimontana sadni pireji so nekaj posebnega. Pripravljeni so iz najboljšega svežega sadja optimalne zrelosti, v sebi imajo razvito popolno aromo in so polni naravnih sladkorjev. Prav ta njihova lastnost in velika vsebnost naravnega sadnega sladkorja, nam omogočajo, da s pomočjo emulgacijskega aparata Rowzer pripravimo čudovite sladolede (sorbete) s 100% sadnim deležem. 

Izbiramo lahko med številnimi okusi!

Nasvet za zahtevne!
Sorbeti imajo zaradi velike vsebnosti vode in 0 maščobe rahlo zrnato strukturo, ki nam poleti prija. Z dodatkom skrivnostne in 100% naravne sestavine spremenimo sorbet v vrhunsko delikateso, izjemno kremozno in mazljivo, ne da bi dodali kanček maščobe. Hkrati s to skrivnostno sestavino ohranimo barvo in okus v celoti. Popolnoma nič se ne spremeni. 

Ta sestavina je v vodi topna vlaknina INULIN, popolnoma naravna z blagodejnim učinkom na naš prebavni trakt, saj spodbuja rast dobrih bakterij. V povezavi z vodo naredi maščobi podoben gel, ki izjemno spremeni strukturo našega sladoleda, ne da bi vplival na okus. Če želimo izboljšati strukturo sorbeta dodamo 20 g inulina.

Priprava
Sadni pire Agrimontana zlijemo 
v Rowzer posodo in zamrznemo na -20/-25°C ter procesiramo v Rowzer aparatu.

Priporočamo
Za izboljšanje strukture gelata priporočamo, da ga pred serviranjem za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, struktura se bo stabilizirala in gelato bo bolj kremozen.