Moja košarica
Košarica je prazna.

100% naravni sladoledi
Priprava povsem naravnih sladoledov še nikoli ni bila tako enostavna

Sladolede delamo tako kot so jih nekoč, iz naravnih sestavin najvišje kvalitete, vendar jih delamo na sodoben način!

 

 Agrimontana nova

 100% naravno4x4

Agrimontana
je zmagovalec letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja profesionalcev v izdelavi sladoled "World Cup 2016", ki je potekal na sejmu Sigep v Riminiju. 

Agrimontana je najboljša izbira za vse, ki želijo odličen in naravni sladoled.

Kaj je naravni sladoled?
Pripravljen je tako kot nekoč iz sestavin, ki nas obdajajo, mleko, smetana, oreščki, sadje, sladkor. Ne sme vsebovati barvil, konzervansov, arom, hidrogeniranih maščob, umetnih emulgatorjev (gliceridi) in stabilizatorjev. 

Naši sladoledi vsebujejo povsem naravne sestavine. Naši predniki so uporabljali rumenjake, ker vsebujejo naravni emulgator lecitin, ki je izjemnega pomena v sladoledu. Mi uporabljamo dragoceni naravni emulgator pripravljen iz vlaknin citrusov. 

Sladolede pripravljamo iz naravnih sestavin toda s sodobnih znanjem in moderen način, s čim manj maščobe, sladkorjev in tudi povsem veganske z uporabo rastlinskih beljakovin, brez glutena, mlečnih izdelkov. Znamo izdelati povsem zdrave sladolede z veliko hranilnimi snovmi. Samo sladkorju se ne moremo povsem ogniti, ker je še vedno bistvenega pomena za zniževanje točke zamrzovanja vode. Alternativno znamo uporabljati med, agavin, rižev ali palmov sirup ali sladkor.

     

Kako narediti sladoled?
Brez aparata za izdelavo sladoled seveda ne gre. Ni čisto res, pripravimo ga lahko tudi brez aparata s pomočjo suhega ledu ali tekočega dušika, toda ostanimo pri klasični pripravi!

Aparat za sladoled danes ni več bogastvo!

Zakaj bi kupovali pregrešno drage aparate za sladoled in nato prodajali stare sladolede, ki so samo podobni svežim. 

Samo povsem svež sladoled neposredno iz aparata je najboljši sladoled!

Zato pa potrebujemo enostaven aparat, ki vam v nekaj minutah pripravi odličen svež sladoled in stane malo.

Razvili smo popolnoma nov koncept manjših namiznih aparatov za sladoled!

  • Najnovejša tehnologija izdelave sladoleda in popolno nadzor na izdelavo.
  • Sladoledna vitrina ni več potrebna!
  • Sladoled izdelujemo in prodajamo neposredno iz stroja.
  • Aparat skrbi za stalno ohranjanje idealne teksture.
  • Idealen za restavracije, bare, slaščičarne.
  • In cena? Profesionalni aparat že za manj kot 1.000€*
* odvisno od kapacitete in brez DDV

 slider_INF_ menu_pro_6kcrea 300

 Poglej več

 Popust 30%

Kako omogočiti čim bolj ugoden nakup aparata, da boš lahko pripravljal odlične naravne sladolede in širil med svoje goste našo skupno idejo, ki se bliskovito širi po svetu.

S čim večjim popustom na aparat!

      

Najbolj enostavni recepti za vrhunski naravni sladoled
Za pripravo odličnega sladoleda potrebujemo kar nekaj sestavin. Pravzaprav odličnega ni prav lahko pripraviti. Potrebujemo veliko sestavin: mleko, smetano, še dodatne mlečne beljakovine, cel kup naravnih sladkorjev, za reguliramo točko zamrzovanja vode in dobimo idealno teksturo sladoleda pri želeni temperaturi. In potrebno je računanje! Prav ste prebrali. Da dobimo idealne sladoled, mazljiv, topel, kremast je potrebo tudi računanje.

Da bi vam olajšali delo, smo vse potrebne sestavine združili v eno samo vrečko. In vse kar je notri je najboljše kar nam je dala narava, 100% naravno. 

Zato sladoled še nikoli ni bil tako enostaven!

     

Sadni sladoled, sorbert

  SESTAVINE  35% SADJA 50% SADJA 
   Voda  1.140 g  1.040 g
  Sirup za sorbete Agrimontana  1.260 g 760 g 
  Sadni pire Agrimontana  1.600 g 2.200 g 

 

Postopek priprave
Vse sestavine med seboj zmešamo s paličnim mešalcem in zamrznemo v stroju za sladoled.

Čokoladni sladoled iz prave čokolade

 

  SESTAVINE  100% ČOKOLADA  MLEČNA ČOKOLADA   BELA ČOKOLADA
S SADJEM
 
  Voda  1.800 g  1.800 g  1.800 g
  Sladkor  510 g 300 g 360 g
  Easy Weight Crema
 420 g 450 g 450 g
  Sadni pire 
     240 g
  100% Domori čokolada Arriba
270 g  
  Domori mlečna čokolada 38%
   420 g  
  Bela čokolada Domori
     210 g

 

Postopek priprave
Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj. Prilijemo vročo vodo, dodamo pasto in premešamo s paličnim mešalcem. Ohladimo in zamrznemo v stroju za sladoled.

    

Sladoled lešnik, pistacija, mandelj

 

  SESTAVINE  KREMA  MLEČNI CVET   VANILJA 
  Voda  1.800 g  1.800 g  1.800 g
  Sladkor  480 g 480 g 480 g
  Easy Weight Crema  450 g 450 g 450 g
  Pasta pistacija 100% Agrimontana
270 g    
  Pasta Lešnik Piemont 100% Agrimontana
   270 g  
  Pasta mandelj 100% Val di Notto Agrimontana 
     300 g

 

Postopek priprave
Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj. Prilijemo vročo vodo, dodamo pasto in premešamo s paličnim mešalcem. Ohladimo in zamrznemo v stroju za sladoled.

Sladoled krema, mlečni cvet, vanilja

 

  SESTAVINE  KREMA  MLEČNI CVET   VANILJA 
  Voda  1.800 g  1.800 g  1.800 g
  Sladkor  510 g 465 g 485 g 
  Sveža smetana    225 g 210 g 
  Pasterizirani rumenjaki
300 g    90 g
  Easy Weight Crema
 390 g 480 g 415 g 
  Strok vanilje   2    2

 

Postopek priprave
Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj. Prilijemo vročo vodo in zmešamo s paličnim mešalcem. Glede na recept dodaj smetano ali pasterizirane rumenjake (morajo biti pasterizirani!) Ponovno premešaj, ohladi in zlij v aparat za sladoled.

Krema: dodaj naribano lupino limone ali pomaranče.

Vanilja: Dodaj 2 stroka vanilje, predhodno izlušči semena, infuziraj, precedi in premešaj.

    

Recepti za sladoled
Še več receptov za odlične sladolede.

 Recept poglej

    

Koliko nas stane sladoled?
Kdaj se nam investicija s aparata za sladoled povrne?

Klikni na sliko in poglej si nekaj kalkulacij. Investicija v enostaven aparat se lahko povrne že v nekaj mesecih! 

Kalkulacija 954

      

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 nemox-gelato-pro-2000-ec1

Nemox
Zelo enostaven in aparat za odlične sladolede manjših količin, ki ne sme manjkati v nobeni restavraciji ali kuhinji, tudi bogata izbira aparatov za domačo uporabo.

 Poglej več

 Rowzer 225

Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili.

    

 mycook300

MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.)

Recept za sladoledne navdušence

Priprava iz bazičnih sestavin, kot smo ga bili vajeni nekoč s sodobnimi 100% naravnimi materiali in postopki.

416 g   voda
 105 g   sladkor
 80 g   glukoza v prahu
 50 g   domači med
 300 g   domača rdeča pesa
45 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
 3,5 g   Neutro 5


Priprava
Rdečo peso olupimo in narežemo na koščke ter jo v vodi in glukozi skuhamo. Skuhamo in nato zmeljemo s paličnim mešalcem v fino maso. Stehtamo, V kolikor je manj kot 900 g dodamo vodo. Vmešamo neutro 5 in ponovno segrejemo na 85°C, dodamo belo čokolado in emulgiramo. Čim hitreje ohladimo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da masa dozori. Zamrznemo. 

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.


Lahek/hiter recept

Uporabimo Easyweight, ki že združuje vse pomembne in 100% naravne sestavine. Zelo primerno za restavracije!

300 g   rdeča pesa
 360 g   voda
 75 g   sladkor 
50 g   med
40 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
 300 g   EasyWeight Cream


Priprava
Rdečo peso olupimo in narežemo na kose. Skuhamo  v vodi in sladkorju. Po kuhanju dodamo toliko vode, da je skupna masa 735 g (del vode med kuhanjem namreč izpari). V vroče dodamo Easy Weight Cream, čokolade ter med in emulgiramo. Čim hitreje ohladimo in shranimo v hladilnik za nek ur, da masa dozori. Zamrznemo.

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

 

Recept Rowzer/Pacojet

Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!

295 g   voda
 96 g   glukoza v prahu
 48 g   med
 319 g   rdeča pesa
 40 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
3 g   neutro 5 agrimontana
 2,5 g   Neutro 5


Priprava
Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.

Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne. 

Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

    

Gelato Cup Diego Crosara