Moja košarica
Košarica je prazna.

Bezgov sladoled

Sladoled iz domačega vrta.

Bezeg je eden prvih sadežev (cvetov), ki nas vsako leto razveselijo. Čudovit je za pripravo sladkega sirupa za pripravo poletnih osvežilnih pijač. Iz pripravljenega sirupa pa lahko pripravimo tudi odličen sorbet ali sladoled. 

  

 

 SLADOLED IZ BEZGOVIH CVETOV IN VANILJE BOURBON - NEUTRO 5
Sestavine   Doziranje v g 
 Sveže mleko 3,5% 1,500 g 
 Posneto mleko v prahu  100 g 
 Sveža smetana 35% 160 g 
 Glukoza v prahu 20 g 
 Dekstroza 15 g 
 Pasterizirani sladkani rumenjaki 90 g 
 Bezgov sirup (domači ali sirup 1883 Maison de Routin) 200 g 
 Izvleček vanilje bourbon Eurovanille
10 g 
 Neutro 5 4 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Priprava

Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj. Mleko, rumenjake in sirup segrejemo na 40°C in primešamo sestavine v prahu. Segrejemo na 85°C in emulgiramo. Dodamo smetano in čim hitreje ohladimo na 4°C. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da masa dozori. Ponovno emulgiramo in zamrznemo v stroju za sladoled.

 

BEZGOV SLADOLED - EASY WEIGHT CREAM
Sestavine   Doziranje v g 
 Mleko 1,5% 520 g 
 Smetana 35 70 g 
 Bezgov sirup (domači ali sirup 1883 Maison de Routin 240 g 
 Easy Weight Cream Agrimontana
170 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Priprava

Vodo in sirup segrejemo na cca 50°C, dodamo Easy Weight Fruit ter homogeniziramo s KitchenAid blenderjem ali paličnim mešalcem. Emulgiramo in ohladimo na 4°C in zamrznemo v stroju za sladoled.

Takoj ponudimo ali postavimo v zamrzovalnik za pol ure, da se sladoled stabilizira.