Moja košarica
Košarica je prazna.

100% naravni sladoledi
Bezeg

Sladolede delamo tako kot so jih nekoč, iz naravnih sestavin najvišje kvalitete, vendar jih delamo na sodoben način!

Pojdite v naravo, naberite bezgove cvetove in si pripravite sirup. 

 100% naravno4x4

 fb342d64_1883-syrups-elderflower

Sirup bezeg
1883 Maison Routin

 

Pomlad je čas, jagod, češenj in bezgovih cvetov. Ko še ni bilo industrijskih napitkov je bil bezgov sirup izjemno priljubljena osvežilna pijača. Naveličali smo se umetnih osvežilnih pijač in naravni pijače zopet prihajajo v veljavo. Bezgov sirup je eden izmed njih. Je zdrav, odličen in osvežilen. Predvsem je odličen njegov okus. Zakaj ne bi pripravili sladoled iz bezga?

Bezgov sladoled se odlično ujema z različnimi okusi, kot so gozdni sadeži, vanilja, jogurt, skuta, med, kakor tudi z zelenim čajem Matcha ali pa sladoled iz bezgovih cvetov in domače kosmulje. Poskusite!

Bezgov sladoled lahko pripravimo kot poletni in osvežilni sorbet ali pa kot klasičen sladoled iz mleka, smetane. Odličen je tudi s klasično angleško kremo.

V nadaljevanju bomo pripravili nekaj osnovnih receptom z bezgom. Osnova je doma narejen bezgov sirup. Lahko pa uporabite tudi naš sirup Maison Routin 1883.

     

SLADOLED IZ BEZGOVIH CVETOV IN BOURBON VANILJE

 

 Sveže polnomastno mleko  40 g 
 Posneto mleko v prahu  50 g 
 Sveža smetana 35%  160 g 
 Glukoza v prahu  20 g 
 Dekstroza  20 g 
 Sladkani pasterizirani rumenjaki  90 g 
 Bezgov sirup  200 g 
 Ekstrakt vanilije bourbon  5 g 
 Neutro 5  4 g 
 Skupaj  1000 g 
  
 

 

Bogat kremast sladoled z angleško kremo, svežo smetano in odlično Bourbon vanilijo je kot nalašč za okus bezgovih cvetov. Položite na pečen zvitek meringe (piškot iz pečenih beljakov) in prelijte z dobrim domačim medom. Bezgov cvet se odlično ujema tudi z borovnicami ali jagodami. 

    

RECEPT ROWZER / PACOJET 

SORBET IZ BEZGOVIH CVETOV

 

 Voda 520 g 
 Sirup bezeg 185 g 
 Glukoza v prahu  70 g 
 Inulin
 20 g 
 Neutro  3 g 
 Skupaj  800 g 
  

 

Odličen lahek in osvežilen sladoled po obedu v restavracijah. Dodatek inulina, prebiotične vlaknine, ki nam naredi čudovito kremasto strukturo, je nuja za odličen sorbet. Postrezite s koščki posušene meringe.

  rowzer1

     

JOGURTOV SLADOLED Z BEZGOVIMI CVETOVI

 

 Sveže polnomastno mleko  227 g 
 Svež jogurt 3,5% 300 g 
 Posneto mleko v prahu  45 g 
 Sveža smetana 35%  160 g 
 Sladkor  65 g 
 Dekstroza  30 g 
 Jogurt v prahu  15 g 
 Bezgov sirup  150 g 
 Neutro 5  4 g 
 Skupaj  1000 g 
  
 

 

Jogurt sodi med najpriljubljenejše sladolede nasploh. Značilna kislina in kremoznost sta njegove odlike. Odlično se ujema z neštetimi okusi, posebno kiselkastimi ali sladkimi. Višnje, mango, jagoda so klasične kombinacije. Če uporabite kozje mleko in jogurt in imate hkrati radi tudi malo močnejše okuse ste zmagovalec. 

    

Kako narediti sladoled?
Brez aparata za izdelavo sladoled seveda ne gre. Ni čisto res, pripravimo ga lahko tudi brez aparata s pomočjo suhega ledu ali tekočega dušika, toda ostanimo pri klasični pripravi!

Aparat za sladoled danes ni več bogastvo!

Zakaj bi kupovali pregrešno drage aparate za sladoled in nato prodajali stare sladolede, ki so samo podobni svežim. 

Samo povsem svež sladoled neposredno iz aparata je najboljši sladoled!

Zato pa potrebujemo enostaven aparat, ki vam v nekaj minutah pripravi odličen svež sladoled in stane malo.

Razvili smo popolnoma nov koncept manjših namiznih aparatov za sladoled!

  • Najnovejša tehnologija izdelave sladoleda in popolno nadzor na izdelavo.
  • Sladoledna vitrina ni več potrebna!
  • Sladoled izdelujemo in prodajamo neposredno iz stroja.
  • Aparat skrbi za stalno ohranjanje idealne teksture.
  • Idealen za restavracije, bare, slaščičarne.
  • In cena? Profesionalni aparat že za manj kot 1.000€*
* odvisno od kapacitete in brez DDV

 slider_INF_ menu_pro_6kcrea 300

 Poglej več

 Popust 30%

Kako omogočiti čim bolj ugoden nakup aparata, da boš lahko pripravljal odlične naravne sladolede in širil med svoje goste našo skupno idejo, ki se bliskovito širi po svetu.

S čim večjim popustom na aparat!

      

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 nemox-gelato-pro-2000-ec1

Nemox
Zelo enostaven in aparat za odlične sladolede manjših količin, ki ne sme manjkati v nobeni restavraciji ali kuhinji, tudi bogata izbira aparatov za domačo uporabo.

 Poglej več

    

 mycook300

MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.)

 Poglej več

 Rowzer 225

Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili.

 Poglej več

    

Gelato Cup Diego Crosara