Moja košarica
Košarica je prazna.

Fiordilatte 2
Recept s kondenziranim sladkanim mlekom

Kondenzirano mleko je nekaj posebnega. Nastalo je nekoč, ko še nismo poznali trajnega mleka (je zelo nezdravo). S kuhanjem in dodatkom sladkorja so ga naši predniki znali ohraniti za daljši čas. Poznali smo ga tudi pod nazivom mlečna marmelada. 

Kondenzirano sladkano mleko je danes specialiteta in vrhunski dodatek našim sladicam. Sladkega mlečnega karamelnega okusa, zelo bogato z beljakovinami močno izboljša strukturo smetane, kreme, sladoleda ni jim doda kanček njegovega karamelnega okusa.

  

 

 FIORDILATTE - PROCREAM S KONDENZIRANIM MLEKOM
Sestavine   Doziranje v g 
 Mleko 3,5%  625 g 
 Kondenzirano sladkano mleko 100 g 
 Sveža smetana 35% 100 g 
 Sladkor  60 g 
 Dekstroza
 20 g 
 Invertni sladkor ali med
20 g 
 ProCream 100 Sosa
 140 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Postopek priprave

Vse sestavine v prahu zmešamo skupaj in jih dodamo mleku. Vse skupaj premešamo s paličnim mešalcem. Dodamo kondenzirano sladkano mleko in ponovno dobro premešamo. V hladilnik pustimo stati vsaj 3 ure, da masa dozori. Ponovno premešamo in zamrznemo v stroju za sladoled.