Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Med & kvinoja

Okus sezone, naj bo sladoled poleg užitka tudi koristen za naš organizem. Združili smo dva naravna proizvoda z izjemnimi prehranskimi lastnostmi v prav poseben sladoled, ki je hit letošnjega poletja.

 POLLY logo

VASETTO MIELE-350
     

Letošnje leto zaznamuje precej velike spremembe v kvaliteti sladoleda. Zopet prihajajo v ospredje sveže in lokalne sestavine kot so mleko, smetana, sadje ... in poudarek na uporabo naravnih sestavin. Dober sladoled nam dajo samo kvalitetne sestavine in so odlična osnova za zdravo prehranjevanje. Sladoled je lahko poleg čudovite sladice tudi zdrav obrok. 

Fabbri je za letošnje leto pripravil dva proizvoda, ki sta v kratkem povsod po svetu postala velik hit. In svetovni vpliv se hitro širi tudi k nam. Okus sezone je nedvomno med, ki je idealni sladilo za sladoled. Če ga kombiniramo še s "super hrano" kvinojo dobimo čudovit okus.

Kvinoja je seme rastline (ni žitarica!) in izvira iz Južno ameriških Andov in postaja neverjetno priljubljena v svetu. Izjemno je bogata z beljakovinami, esencialnimi aminokislinami, ne vsebuje glutena, ima visok delež magnezija, kalija, železa in cinka. Pravo bogastvo so tudi vitamini, predvsem A in E.

Kvinoja je izjemna novost v svetu sladoledov.

 

 

alveare2-250

     

Mlečni sladoled z medom in oblit z izjemnim prelivom iz medu in kvinoje

Čudovita kombinacija okusov, sladkost medu in privlačna hrustljavost kvinoje v prelivu Crockoloso sta združeni v neverjetni prehranski vrednosti encimov, beljakovin, mineralov in vitaminov. 

 

   SESTAVINE 
   Bela baza  1.000 g 
   Fabbri Delipaste Poly (med & matični mleček)  100 g 
   Mleko
 60 g 
   Smetana 40 g 
   Fabbri Crockoloso Med & Kvinoja
 po želji 
   Skupaj  1.200 g 

 

Postopek priprave
Po receptu pripravimo belo bazo (mlečno osnovo) lahko tudi vegansko iz Fabbri kokosovega ali mandljevega mleka.





 Polly vaschetta 350

Kaj smo uporabili?

Hvala proizvajalcu Fabbri, da je ustvaril to umetnino okusov in teksture. Fabbri je že več kot 100 let eden vodilnih proizvajalcev slaščičarskih in sladolednih surovin. Predvsem je poznan po izjemno dovršenih okusih in velja za enega najboljših proizvajalcev klasičnih past, ki so skoraj brez konkurence.

Za sladoled smo uporabili:

  • Delistaste Polly, pasta iz pravega medu z dodatkom matičnega mlečka in cvetnega prahu, izjemen sladkobni okus medu in veliko zdravja v majhni žlički.
  • Crockoloso Med & Kvinoja jeposebna pasta za vmešavanje v sladolede (marmoriziranje - variegato) in nadevanje tort. Biskvit torte premažemo z Crockoloso pasto in prekrijemo z moussom. Crockoloso paste vsebujejo atraktivne hrustljave koščke. V našem primeru kvinojo v kremi iz medu.

     

Aparat za sladoled danes ni več bogastvo!

Zakaj bi kupovali pregrešno drage aparate za sladoled in nato prodajali stare sladolede, ki so samo podobni svežim. 

Samo povsem svež sladoled neposredno iz aparata je najboljši sladoled!

Zato pa potrebujemo enostaven aparat, ki vam v nekaj minutah pripravi odličen svež sladoled in stane malo.

Razvili smo popolnoma nov koncept manjših namiznih aparatov za sladoled!

  • Najnovejša tehnologija izdelave sladoleda in popolno nadzor na izdelavo.
  • Sladoledna vitrina ni več potrebna!
  • Sladoled izdelujemo in prodajamo neposredno iz stroja.
  • Aparat skrbi za stalno ohranjanje idealne teksture.
  • Idealen za restavracije, bare, slaščičarne.
  • In cena? Profesionalni aparat že za manj kot 1.000€*
* odvisno od kapacitete in brez DDV

 slider_INF_ menu_pro_6kcrea 300

 Poglej več

    

Crockoloso Med & Kvinoja

Crockoloso Med & Kvinoja lahko uporabite v neštetih kombinacijah okusov. Odlično se ujema z jogurtom, temno čokolado, cimetom, kokosom ... In ne samo sladoled. Sladica v kozarcu ali torta je izjemna s plastjo poljubne hrustljave paste Crockoloso, ki da sladici povsem novo dimenzijo okusov in različnih tekstur. 

Vse kar moramo narediti je, da pripravljeno pasto Crockoloso premažemo preko tortnega biskvita in prekrijemo s moussom iz jogurta, temne čokolade, cimeta, kokosa, skute...

   

 HONEY&QUINOA LOVE SLO