Moja košarica
Košarica je prazna.

Melonin šerbet s sladkim muškatom

Šerbet je vrsta sladoleda, običajno sadnega na mlečni osnovi in 1-2% maščobe. Okus sadja se z dodatkom mleka izgubi, pridobi pa se na kremoznosti in mehkobi. Šerbet je nekje vmes med sorbeti in mlečnimi sladoledi.

Melona je tradicionalen sadež za pripravo sorbetov in se odlično poda zraven sladkega vina. Bolj kremno verzijo te čudovite kombinacije smo naredili na osnovi šerbeta.

  

 

 PREMIUM VANILJEV SLADOLED
Sestavine   Doziranje v g 
 Mleko 400 g 
 Posneto mleko v prahu  80 g 
 Smetana 90 g 
 Sladkor 60 g 
 Maltodekstrin
 15 g 
 Dekstroza
30 g 
 Melona 590 g 
 Sladkor (za melono) 60 g 
 Zgoščeno muškatno vino 40 g 
 Neutro 5
3,5 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 

 

Priprava

Prvo pripravimo zgoščeno vino. 250 g vina povremo, da dobimo 40 g koncentrata. Ohladimo. Melono narežemo na kose in ji dodamo sladkor. Postavimo v hladilnik, najbolje preko noči, da se omedi. Vse preostale sestavine v prahu zmešamo med seboj. Mleko segrejemo na 40°C in dodamo sestavine v prahu. Premešamo in segrejemo na 85°C. Prilijemo vino muškat in smetano. Ohladimo v ledu in vodi na 4°C ter postavimo v hladilnik, da masa dozori. 

Obe masi zmešamo med seboj in emulgiramo s KitchenAid blenderjem ali paličnim mešalcem. Zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo. Takoj postrežemo ali še bolje, da sladoled za pol ure postavimo v zamrzovalnik, da se stabilizira.