Moja košarica
Košarica je prazna.

Sadni sorbet  50%

Primeren za sladka sadja kot so: jagode, maline, ribez, gozdni sadeži, jabolka, robide, višnje, papaja, breskev .... Primerno je vse sadje z vsebnostjo sladkorja manj kot 10%.

  

 

SADNI SORBET 50% - SADNA BAZA 50
 Sestavine   Doziranje v g  Doziranje v % 
Voda  890 g  22,25 
 Sladkor 800 g  20,00 
 Dekstroza
130 g   3,25 
 Inulin 50 g  1,25 
 Sadna baza 50 100 g  2,50 
 Sladko sadje 2.000 g  50,00 
 Limonin sok 30 g  0,75 
 SKUPAJ​  4.000 g   100% 


Vodo segrejemo na 45°C. Vse sestavine v prahu med seboj dobro zmešamo in dodamo vodi. Segrejemo na 85°C za dobimo sirup. Ohladimo in dodamo dobro zmiksano sadje (pire) in limonin sok. Z mešalcem emulgiramo in ohladimo na 4°C. Zamrznemo v stroju za sladoled.

 

SADNI SORBET 50% - AGRIMONTANA SLADKORNI SIRUP 
Sestavine   Doziranje v g  Doziranje v % 
 Agrimontana sladkorni sirup*  1.200 g   30,00 
 Voda  800 g   20,00 
 Sadje
 2.000 g   50,00 
 SKUPAJ​ 4.000 g   100% 


Agrimontana sirup za sorbete, vodo in sadno kašo dobro emulgiramo z mešalcem. Ohladimo na 4°C in zamrznemo v stroju za sladoled.  

* Agrimontana sirup za sorbete je nov proizvod za hitro in enostavno pripravo sadnih sorbetov. Vsebuje vse potrebne sestavine najboljše možne kvalitete za odličen sadni sorbet.



 

SADNI SORBET IZ PIREJA 50% - SADNA BAZA 50 
Sestavine   Doziranje v g  Doziranje v % 
 Voda  890 g   22,25 
 Sladkor  620 g   15,50 
 Dekstroza
 120 g   3,00 
 Inulin
 50 g   1,25 
 Sadna Baza 50
90 g   2,25 
 Sadni pire Agrimontana
2.200 g   55,00 
 Limonin sok 30 g  0,75 
 SKUPAJ​ 4.000 g   100% 


Vodo segrejemo na 45°C. Vse sestavine v prahu med seboj dobro zmešamo in dodamo vodi. Segrejemo na 85°C da dobimo sirup. Ohladimo in dodamo sadni pire* in limonin sok. Z mešalcem emulgiramo in ohladimo na 4°C. Zamrznemo v stroju za sladoled.

* pireji so odlična izbira za pripravo sadnih sorbetov. Za njihovo pripravo je izbrano izključno sadje najboljših sort in optimalne zrelosti. Pri sladoledu je zelo pomembno, da je sadje zrelo. Le tako sadje vsebuje polno vsebnost sladkorjev, naravnih barvil in arom. 



 

SADNI SORBET IZ PIREJA 50% - AGRIMONTANA SLADKORNI SIRUP 
Sestavine   Doziranje v g  Doziranje v % 
 Agrimontana sladkorni sirup*  1.040 g   26,00 
 Voda  760 g   19,00 
 Sadni pire Agrimontana
 2.200 g   55,00 
 SKUPAJ​ 4.000 g   100% 


Agrimontana sirup za sorbete, vodo in sadni pire dobro emulgiramo z mešalcem. Ohladimo na 4°C in zamrznemo v stroju za sladoled.  

* Agrimontana sirup za sorbete je nov proizvod za hitro in enostavno pripravo sadnih sorbetov. Vsebuje vse potrebne sestavine najboljše možne kvalitete za odličen sadni sorbet.